Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 23 Marts Kl. 15:30 Læs mere her

Can Vanadium Flow Bat. beat Li-ion for utility-scale storage


89909 HVN 16/1 2021 23:12
3
Oversigt

Alle taler om Lithium, men måske man skal begynde at tale om Vanadium også.

Can Vanadium Flow Batteries beat Li-ion for utility-scale storage?

Linket nedenfor er fra 2019 skrevet
September 4, 2019 by James Conca (https://energypost.eu/author/jconca/) .
Men det er meget interessant at læse.

https://energypost.eu/can-vanadium-flow-batteries-bea..

Der er en lang og meget interessant beskrivelse med billeder af, hvordan dette marked forventes at se ud de næste mange år.
Derudover kan det læses, at Vanadium batterier kan holde i mere end 20 år. Det kan Lithium batterier slet ikke stå mål med.
Vanadium bruges generelt i metallegeringer sammen med bl.a. Titanium og Alluminium til at gøre metallegeringen meget stærkere.

Eller Vanadium sammen med Titanium og Molybden.
MoTiV Metals leverer master legeringer, der forbedrer de fysiske egenskaber af titanium legeringer, der anvendes i kritiske applikationer såsom jetmotorer, flystel, offshore boreplatforme og militære udrustninger.


Da jeg gravede lidt dybere i emnet, gik jeg i gang med at lede efter Vanadium aktieselskaber, som kunne være interessante fremadrettet. Jeg har det bedst med selskaber, som allerede har indtægter på området. Der er dog ikke mange, som har overskud på bundlinjen, men jeg fandt 2 interessante selskaber - nemlig

Bushveld Minerals Ltd, noteret i London - Ticker BMN
Isin Code GG00B4TM3943

https://www.bushveldminerals.com/

De har producerende miner i Sydafrika.

Jeg benytter bl.a. Marketscreener.com til at holde øje med selskaber fra hele verdenen, men hvis du/I ikke er bekendt med den platform, så kan man bare lade sig registrere på siden. Så kan man sikkert læse nedenstående links, som jeg henviser til.

https://www.marketscreener.com/quote/stock/BUSHVELD-M..

samt

Largo Resources Ltd noteret i Toronto på TSXV - ticker LGO
Isin Code CA5171034047

https://largoresources.com/

De har en producerende mine i Brasilien.

https://www.marketscreener.com/quote/stock/LARGO-RESO..


LSE (= London Stock Exchange) er en dyr børs, da de kræver børsgebyrer, som er langt over andre børser, men for investorer på dette site, er det måske ikke et problem, men bare noget, man skal have i baghovedet. Jeg tror, det har noget at gøre med en engelsk skat ved aktiehandel.

Jeg har bedre tid om aftenen, så jeg vælger at gå efter handel i USA eller Canada, så jeg har investeret i Largo Resources Ltd., men begge selskaber er generelt interessante, men Largo Resources er lidt mere interessant nu.

D. 8/12-2020 annoncerede Largo Resources, at de vil stifte et datterselskab, som jeg forstår det, nemlig Largo Clean Energy.
De har investeret USD 3,86 mio i køb af 12 patenter fra det amerikanske selskab VionX Energy, som har forstand på batteriteknologi.

Largo er i gang med at lave et selskab, hvor de vil benytte deres eget grundmateriale fra deres Vanadium mine i Brasilien til selv at lave Vanadium VCHARGE batterisystemer, som efter sigende har 3 gange højere effektivitet end de fleste andre systemer. Og deraf at få en større indtægt til Largo Resources samt at få 2 ben at stå på - både salg af grundmaterialet Vanadium fra minen til almindelig eksport samt batterienheden hen ad vejen.

https://www.marketscreener.com/quote/stock/LARGO-RESO..


Derudover vil de via en generalforsamlingsbeslutning i starten af marts måned lave en kapitalændring af selskabet, hvor 10 nuværende aktier ombyttes til 1 ny aktie, således at markedskursen alt andet lige går op fra nuværende cirka CAD 1,67 til derefter CAD 16,70 (min udregning fra lukkekursen fredag d. 15/1).

https://www.marketscreener.com/quote/stock/LARGO-RESO..


De forbereder en sidestillet børsnotering i USA. Jeg gætter på, at det må være på NYSE, hvor startkursen så vil ligge i omegnen af USD 13,00 alt andet lige per aktie. Dermed vil de være compliant med børsreglerne i USA på NYSE. Dette gøres for at skabe større opmærksomhed om Largo selskabet fra nye amerikanske investorer helt sikkert for at skabe kapital til at kunne vokse deres nye virksomhedsområde ind på batteriområdet med udgangspunkt i Vanadium. Så vil de stadigvæk kunne sælge Vanadium som råvare sikkert til de kontraktaftagere, som de måtte have i forvejen + nye indtægter fremadrettet fra batterisalg i large scale energi opbevaring.

Disclaimer: Jeg er lang i Largo Resources Ltd, da jeg tror, de har fat i noget af det rigtige, men det er op til hver enkelt selv at vurdere, OM det kan være en idé, at investere i dette her med Vanadium. Jeg købte mig ind i juli og september 2020, så jeg har p.t. en urealiseret gevinst på cirka 64%.TRÅDOVERSIGT