Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Quantafuel (Oslo): Carnegie kommentar til misinformation


90146 Pappano 26/1 2021 11:56
3
Oversigt

"En artikkel i den danske avisen Nordjyske datert 24. januar la avisen frem historien om hvordan rundt 350 tonn plast som skulle resirkuleres ved Qauantafuels Skive-anlegg ble brent i stedet ettersom plasten var for våt.

Carnegie skriver i en oppdatering mandag ettermiddag at dette reiser spørsmål rundt fleksibiliteten til kjemisk resirkulering samt hvor allsidig teknologien er.

Vi mener at artikkelen er litt negativ for Quantafuel gitt investorenes inntrykk av at selskapet kan resirkulere alle typer plast blandet med alle slags fraksjoner og fortsatt lage 80 prosent nafta-råvare. Åpenbart er dette umulig. For det andre finner vi artikkelen noe negativ for hele segmentet fordi det fremhever prosessens kompleksitet og vanskeligheter med råstoffhåndtering, skriver meglerhuset, som samtidig understreker at de ikke har dekning av Quantafuel".

Martin Brennmoen martin.brennmoen@tdndirekt.com
Infront TDN Direkt26/1 2021 13:12 Pappano 190149"Quantafuel-aksjen faller markant etter gjenvinningsblemme i Danmark

Dette en fillesak som er blitt blåst litt opp, sier analytiker Jørgen Lian i DNB Markets"

https://www.dn.no/bors/quantafuel/kjetil-bohn/oslo-bo..26/1 2021 13:47 Pappano 290150"Quantafuel stuper etter gjenvinningsblemme:

Verste kvaliteten på plast som finnes
Quantafuel har møtt på utfordringer i Danmark og flere hundre tonn plast som skulle gjenvinnes har blitt brent.

Det hører med til historien at den sammensatte Windshifter-folien av plast er vanskelig å omsette, i motsetning til for eksempel hardplast som eddikbokser og vaskemiddelbokser.

Windshifter-folie er den tynne plastfolien som brukes for å pakke inn ferskvarer i dagligvarebutikker.

- Det er den verste kvaliteten på husholdningssamlet plast, og det er vanskelig å finne kvalitetsgjenvinning for den noe sted i verden, sier Thomas Lyngholm.

I Danmark er det for tiden ingen andre kjøpere som ønsker å kjøpe folien og derfor er Windshifter folie blitt et problembarn i plastsektoren.

- Det er bare brøkdelen av forbrukerplast som det er veldig vanskelig å få opparbeidet, for det er egentlig ingen som kan bruke den til noe.

Av den grunn har Windshifter-folie tidligere blitt brent før den ble startet for lagring for Skive-selskapet".

https://finansavisen.no/nyheter/energi/2021/01/26/761..26/1 2021 15:22 Pappano 190157Forklaring fra Quantafuels CEO:

QFUEL: VI RESIRKULERER IKKE VANN

13:32
Oslo (TDN Direkt): Den danske avisen Nordjyske la søndag frem en artikkel som fortalte historien om hvordan 350 tonn plast som skulle resirkuleres ved Quantafuels Skive-fabrikk i stedet ble brent. Grunnen til at plasten ble brent ble oppgitt til at plasten var for våt.

Administrerende direktør Kjetil Bøhn i Quantafuel svarer til TDN Direkt tirsdag at selskapet ikke resirkulerer vann.

Sakens kjerne er at Reno Nord har hatt liggende 350 tonn med plast på et lager i over to år, hvor prøver viser at det inneholder mellom 25 og 30 prosent vann og store mengder klor.

-Vi snakker om 350 tonn i et marked på 600.000 tonn, og vi driver da altså ikke med vannresirkulering, vi driver med plastresirkulering, det er saken, sier administrerende direktør Kjetil Bøhn i Quantafuel til TDN Direkt tirsdag.

Han trekker frem at i Norge og Danmark finnes det om lag 600.000 tonn plast-avfall med forskjellige fraksjoner fra blant annet industri og husholdning.27/1 2021 13:55 koden 190187ha ha... godt svar fra QFUEL :−)TRÅDOVERSIGT