Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestjysk Bank buy out


92588 8/4 2021 22:03
Oversigt

Der er snak i krogene.

Arbejdernes Landsbank er sluppet billigt med købet af Nykredit og AP Pensions positioner. Dvs. ALB nu sidder på 61%.

ALB ønsker fremover at Vestjysk Bank stadig skal være et selvstændigt pengeinstitut og lade noteringen på fondsbørsen stå ved magt.

Som investor undrer jeg mig dog en del over disse to virksomheders beregninger. Det virker som om, at de slet ikke har regnet synergieffekterne fra købet af Den Jyske Sparekasse - som i mine beregninger samt Vestjysk Banks egne beregninger - er ganske store og har stor betydning for den fremtidige indtjening. Under overtagelsen forventes der, at der er en engangsomkostning på ganske kort sigt på ca. 200 mio. kr., men også synergieffekter på 150 mio. kr. årligt.

Præmien ved at acceptere det åbne tilbud der kommer om ikke så længe kan slet ikke måles sig med værdien af selskabet, og det bliver helt exceptionelt svært for bestyrelsen at skulle anbefale denne pris overfor den resterende del af minoritetsaktionærer.

Jeg er kommet til den konklusion, at jeg ikke sælger. Ikke i trods - men ganske simpelt fordi, at der set fra mit skrivebord er en enorm stor upside på deres synergi-effekter som er totalt glemt.
At banken ikke skulle have en større værdi end den havde for et år siden med nu Den Jyske Sparekasse inkluderet er ret svært for mig at se, hvordan man er kommet frem til. Jeg vil ikke gøre mig til dommer, men jeg må dog konstatere, at jeg ser en stor upside.



9/4 2021 06:54 Hava 092589



Hej Niels - hvilken kurs mener du er den rigtige når medregner synergieffekterne????



9/4 2021 08:16 TeamGarlic 292590



Jeg er ganske enig, Niels. Måske de to institutionelle sælgere er tilfredse med det opnåede afkast og ikke havde planer om længere at skulle være investorer eller kan/skal bruge pengene andre steder ? Hvem ved ?
Der kan måske være noget regnskabsmæssigt set i lyset af, hvor vigtigt det var for Spks. Sjælland at komme over 20%-ejerskab i Nordfyns Bank.



9/4 2021 10:01 192593



Hava:
Jeg har decideret regnet på hvad et kursmål skal være, men jeg kan blot konstatere, at Vestjysk Bank har et ret stort kursefterslæb i forhold til branchen generelt, og at det virker som om, at værdien for de to institutionelle selskaber er udregnet ud fra værdien af Vestjysk Bank alene - og selv her, virker det billigt.

Omvendt ved jeg også, at når man sælger så store poster, så skal der selvfølgelig være en gulerod for køber - man kan sige, at alle skal være tilfredse på sigt. Køberen tager risikoen for den potentielle synergi-effekt som opkøbet af Den Jyske Sparekasse bør have. Dog synes jeg ikke risikoen er så høj, for den er ret åbenlys.

Garlic:
Dit spørgsmål var jeg også selv lidt rundt om i hovedet, og jeg tror det er et, ja. De skal nok finde kapital til andet. Det er dog påfaldende at ALB er den store sælger - for at holde kursen under de 3,45 kr., nu hvor de har været så opsat på at købe de store poster til denne - i min verden - favorable pris ;−)



10/4 2021 16:03 Hava 092621



Niels!

Det ville være fantastisk hvis du kunne komme med dine indtjeningsestimater for den nye DJS/VEBA - så vi kan sammenligne med de øvrige banker og ikke mindst hvilke priser der er handlet til - er du til at lokke når jeg nu spørger høfligt!



9/4 2021 11:35 Occam 192599



Farsø, Skals, Ølgod ... 30 fysiske filialer strategisk spredt i udkantsdanmark. Det store spørgsmål er, hvordan det skulle kunne give overskud på langt sigt?



10/4 2021 10:51 192614



Det er vel netop her der bliver tale om gode synergieffekter ved, at man kan lukke de filialer som ikke giver mening at have - eller forstår jeg dit spørgsmål forkert?



10/4 2021 11:43 Occam 092615



Jeg rejser tvivlen, om VJBA har en vindende strategi.

Gennem de sidste 10 år har de store banker lukket mange filialer i provinsen. Det er sket ud fra en kalkyle, der siger, at man ikke kan tjene penge på fysisk betjening af små privatkunder.

Det har givet et midlertidigt opsving i omsætningen hos de lokale banker, som stadig er til stede. Men nu er disse lokale banker også ved at lukke filialer.

Så for mig ser det ud som om, VJBA gør det samme som alle andre banker. De er bare lidt bagefter. Hvordan kan det blive en god forretning.



1/6 2021 09:07 193931



Jeg fastholder, at kursen på Vestjysk Bank er alt alt for lav.

Jeg sætter derfor en fair kurs på 5, som vil få banken til at ligge på nogenlunde samme værdiansættelse som resten af branchen - dog stadig til den konservative side.
Det er IKKE en anbefaling - blot en personlig anskuelse.



15/6 2021 10:56 094297



Efter dagens udmelding fastholder jeg mit personlige kursmål. Det er stadig ikke en anbefaling.



9/8 2021 13:25 195826



Efter dagens opjustering fastholder jeg mit kursmål, og afventer Q3 og Q4 for at se hvor meget synergierne kommer til at give på sigt.

Det er med afstand Danmarks "billigste" bank på fondsbørsen.

<Dette er ikke en anbefaling>



TRÅDOVERSIGT