Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
Q&A med Genmab A/S, 17 Maj Kl. 15:00 Læs mere her

Kepler Cheuvreux opdatering på Vestas analyse


93107 Helge Larsen/PI-redaktør 25/4 2021 13:17
Oversigt

Rek: Köp (Köp)
Riktkurs: 1 455,00 DKK

Pris: 1 205,00 DKK
Analytiker: Douglas Lindahl

Aktieanalytiker
Analysen producerad av Kepler Cheuvreux 2021-04-22 kl. 06:16, och översatt samt distribuerad via Aktiellt 2021-04-22 kl. 09:22


Inför Q1: Vi räknar med en långsam start på året

Vestas kommer att släppa sitt resultat för Q1 den 5 maj och vi uppdaterar vår modell inför rapporten. För Q1 förväntar vi oss att orderingång för anläggningar på land har dämpats med tanke på den långsamma inledningen för landbaserad vind globalt. Totalt sett gör vi mindre prognosändringar för de kommande fem åren, eftersom vi justerar ned vinsten per aktie med i genomsnitt 1,1 procent. Vi upprepar Köp med riktkurs 1 455 DKK.
Viktiga resultat

Vi utgår från att den justerade rörelsemarginalen kommer att uppgå till 4,7 procent under första kvartalet (den var -2,4 procent under första kvartalet 2020), eftersom lönsamheten i orderstocken är högre än för ett år sedan. Sett till resultat- och orderingång så är Q1 det överlägset minst viktiga kvartalet för Vestas. Vi justerar våra prognoser inför första kvartalet 2021, eftersom stigande stålpriser potentiellt kan pressa marginalerna för den landbaserade vindkraften under den senare delen av 2021. Vestas borde kunna kompensera detta eftersom stålet för produktionen säkras när kundkontrakten tecknas, men vi har blivit mer försiktiga kring detta. Vi kommer att lägga extra fokus på vad det genomsnittliga försäljningspriset i orderingången hamnat på, i rapporten, för att se om det har ökat något för att kompensera för stigande insatskostnader. Vestas är fortfarande vårt toppval inom den strukturellt växande vindkraftsindustrin.
Prognosöversyn

Vi upprepar vårt Köpråd och vår riktkurs på 1 455 DKK. Vi antar att orderingången fortsatt återhämtar sig och högre marginaler under den senare delen av 2021 för Power Solutions. Utsikterna på medellång till lång sikt är fortsatt starka och vi ser cirka 20 procent uppsida.TRÅDOVERSIGT