Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Alm. Brand - Analyse fra Financelab Investment Panel


93733 Helge Larsen/PI-redaktør 25/5 2021 07:48
Oversigt

Alm. Brand: Aktien er blevet mere attraktiv efter frasalget af bankforretningen

Alm. Brand koncernen er blevet forsimplet, efter frasalget af bankforretningen. Dette vil øge selskabets evne til at øge udbytte, såvel som at mindske risikoen fra driften af banken.

Siden IPA senest kiggede på Alm. Brand, er bankforretningen blevet solgt fra, og består i dag kun af 2 forretningsben, Pension og Forsikring. Salget af bankforretningen skete til Sydbank for 95% af indre værdi med en aftale et strategisk samarbejde, hvor Sydbank henviser kunder til Alm. Brand. Dette har i indeværende år medført mellem 5.000-10.000 henvisninger til Alm. Brand. IPA forventer at frasalget vil øge Almindelig Brands evne til at øge indtjeningen, samt mindske risikoen fra driften.

Deres administrerende direktør er Rasmus Werner Nielsen som tiltrådte i 2019, efter fyringen af Søren Boe Mortensen der besad posten i 18 år. Fyringen skete efter en længerevarende kritik rettet mod bank-afdelingen, hvor den nye direktør skulle rette op på dette inden frasalget.

Konsolidering i forsikringsmarkedet

Det danske forsikringsmarked består af en begrænset mængde spillere, hvor Tryg er det største selskab efterfulgt af Topdanmark, Alm. Brand, Gjensidige og If, der tilsammen har 71% af ikke-livsforsikrings markedet i Danmark. Branchen er attraktiv, da der er store indtrængningsbarriere, hvorimod al fremtidige vækst er begrænset til nærliggende vækst i BNP.

I forbindelse med Trygs køb af RSA, i samarbejde med Intact Financial Corporation, er Codan Danmark blevet en selvstændig virksomhed, der er ejet i et 50/50 ejerskab mellem Tryg og Intact. Intact har det ledelsesmæssige ansvar for Codan Danmark for at undgå problemer med konkurrence-myndighederne. Det forventes at Codan Danmark frasælges snarest, og analytikere spår Gjensidige eller Sampo som favorit til at købe Codan, men Alm. Brand skal ikke udelukkes som en mulig kandidat til at købe. Uanset hvad, så forventes koncentrationen at øges på det danske forsikringsmarked.

Læs hele analysen: https://www.financelab.dk/2021/05/23/almindelig-brand-stabilt/

ALMB.CO




25/5 2021 10:59 Slyng1 093739



Linket sender desværre ikke en videre til analysen.
Alm.Brand virker kurs mæssigt total død, efter to gange udbytte i år.



25/5 2021 18:18 Helge Larsen/PI-redaktør 093759



Det virker hver gang jeg klikker på det fra alle mine browsere:



25/5 2021 18:30 Slyng1 193760



Nu virker det, tålmodighed er et fremmed ord for mig.
Tak for analysen. Meget enig i den, dog lidt tung for tiden.



25/5 2021 18:38 Helge Larsen/PI-redaktør 193761



Det er svært at være uenig i det. :−)



TRÃ…DOVERSIGT