Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Forsikring


94093 stocktiger 8/6 2021 11:53
0
Oversigt

Flere af vores danske forsikringsselskaber er lige pt. inde i en lunken kursudvikling. I Tryg, Alm b, TOP osv. er der ikke meget at hente for aktionærerne. Hvorfor egentligt? Flere selskaber har sat forsikringspriserne op, så der må vel på et eller andet tidspunkt blive opbygget noget forventning og komme nogle gode regnskaber som kurserne vil reagere positivt på?8/6 2021 20:05 bgadk 294111Forsikringsselskaber modtager penge for kunderne, og udbetaler senere erstatninger når uheldet er ude. En stor del af deres indtægter tjenes på at forrente pengene imedens. Med negative renter er det svært uden at løbe en stor risiko. Derfor stiger forsikringsselskaber med renterne, og falder når renterne falder.
På linje med bankerne har forsikringsselskaberne selvfølgelig sat priserne op, nu hvor renterne er negative, for at kunne tjene penge. Men markederne er stadig meget forkuserede på rente niveau når det kommer til at vurdere forsikringsselskabernes aktiekurs.
Læg dertil at det er industri aktier og andre aktier som tjener på øgede investeringer som nu er ved at få fokus, og så bliver forsikringsselskaberne let glemt.8/6 2021 21:00 KyleBass 394115Renterne er faldet kontinuerligt over de seneste 40 år. I samme periode har forsikringsselskaber været guldrandede papirer! Rente-elmentet i forsikringsselskabernes afdækning er relativt lav, da der kun forudbetales op til et år af gangen, og den korte rente har jo ikke flyttet sig det store i denne periode.
Jeg tror at den aktuelle svaghed skal søges i frygt for claims inflation - Selv om de har hævet præmierne er de "behind the curve" pga. eksplosionen i materialepriser, håndværkerlønninger mv. Desuden vil genstarten af samfundet også øge skadesfrekvensen.
Kan også tænkes at den value rotation vi har set de senere måneder har påvirket sektoren negativt.
Det positive er at de har pricing power til at hæve præmierne igen - men der går nok et par kvartaler inden det slår igennem.9/6 2021 11:18 Lazubia 194127Jeg noterede mig at SEB har saenket kursmaal fra 80 til 67, og fra koeb til hold. Altsaa en ret markant aendring i anbefaling. SEBs analytiker Per Groenborg er en af de foerende analytikere paa finansaktier og da der er faa banker der daekker Alm Brand tror jeg hans syn paa aktien vejer meget. Hvis det er det sidste regnskab der har faaet ham til at aendre holdning maa man sige det har taget sin tid.

Noget som maaske ogsaa influerer aktiekursen er spekulationerne om salget af Codan. Hvis Alm. Brand koeber Codan kan det maaske betyde en emission af aktier til at betale for koebet.TRÅDOVERSIGT