Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

TEVA retssag og stigning.


94158 bgadk 10/6 2021 23:35
6
Oversigt

Fin dag for TEVA: +7,46%

Da jeg ikke kan finde andre nyheder, så går jeg ud fra at det er retssagen om Opiat afhængigheden som er startet i New York, som enten går godt eller måske ser markedet bare henimod en afslutning og afklaring.

Håber at markedet har ret...15/6 2021 00:20 bgadk 194281Det virker som et kortvarigt løb ind i aktien med håb om at retssagens start vil fremtvinge et forlig som giver afklaring.

Som så ofte før, så siver TEVA i dagene efter. Jeg har solgt min position i dag, fordi den stadig var i positiv og jeg regner med at retssagen vil give yderligere bølgeskvulp de næste par uger.
Ved tidligere påbegyndte retssager kunne TEVA og de andre tiltalte betale sig ud af problemerne, fordi sagerne var i mindre stater. Men New York sagen er stor, så enten betaler de kravet fra staterne eller også tager de sagen til doms og løber den risiko der altid er ved en sådan sag.
Det kan både gå godt, eller det kan blive rigtig skidt. Jeg tror jeg står lidt på sidelinjen. Jeg mister nok de +15% som kommer hvis sagen afgøres (ved dom eller forlig) uden at ruinere TEVA, men det går nok. TEVA bør koste mindst dobbelt op fra nuværende kursniveau, så der er masser af tid til at komme ind igen...15/6 2021 11:04 NordicStock 194300Hej bgadk,

Jeg har også aktier i Teva ... 425 stk. købt i en gennemsnits-kurs på $12,45.

Når man ser tilbage, var det nok et lidt naivt indkøb, da jeg troede at Kåre Schultz kunne vende skuden markant hurtigere end tilfældet har været. Jeg glemte nok ... som mange andre ... at se neutralt på casen, for det var et seriøst misligholdt selskab som Kåre Schultz overtog, og jeg kan huske at Jim Cramer udtalte på CNBC at det ville tage mange år, før Kåre Schultz ville kunne vende Teva til en solid profitabel forretning.

Opioid-skandalen hjalp bestemt heller ikke og man kan håbe at det var bunden.

Hvis man skal se lidt positivt på Teva, så havde de faktisk en positiv bundlinje i både 4. kvartal 2020 og 1. kvartal 2021, men generelt så svinger Teva's omsætning og indtjening mere end noget andet etableret medicinal-selskab jeg har fulgt.

Hvis man ser på Teva rent teknisk ... og her ser jeg på 2 forskellige tekniske modeller som er både den traditionelle tekniske model med RSI og MACD, samt en teknisk model på Elliot Wave teori, så ser Teva-casen faktisk ret spændende og attraktiv ud med en ret pæn upside i horisonten.

Men nu vil jeg gerne se det ske :)

PS: Sig til hvis du vil se de tekniske modeller og den mulige fremskrivning af kursudviklingen.15/6 2021 11:32 Hyst 194301Hvordan får man retssagerne bygget ind i TA?

TA kan vel blive væltet på hovedet ved en afklaring af disse forhold.15/6 2021 11:49 NordicStock 194303Hej Hyst,

TA er i realiteten kun et teknisk og matematisk udregning af hvad man ved på nuværende tidspunkt. Det er også derfor at jeg i dag, altid vil have både den rigtige udvikling i regnskaber, samt et positivt teknisk setup før jeg køber mig ind i et selskab. Det giver mig faktisk et succes-rate på 90%. Og et stop-loss redder mig oftest fra de resterede 10%.15/6 2021 12:37 Hyst 294305Nu købte jeg en del senere, 26.03.20 og 18.09.20 med et langsigtet perspektiv, så jeg løb ikke efter Kåre, men ville først se hvordan det gik.
Måske var det stadig for tidlig, men med min GAK klager jeg ikke.
Afventer tålmodig udviklingen af det flere tusinde sager.15/6 2021 14:54 NordicStock 094308Hej Hyst,

Man kan kun sige at du gjorde det rigtige, nemlig ikke at blive fanget ind i hypen ... for faktum var, at Teva havde markant flere problemer end danske analytikere og investorer var klar over alene fordi de ikke havde sat sig nok ind i selskabet. (Present company included)15/6 2021 16:59 Hyst 094312Only time will show.15/6 2021 20:27 bgadk 594327Hej NordicStock,
Teva tjener godt med penge hvert eneste kvartal. Før Kåre kom til var der tvivl om hvorvidt de tjente nok til at servicere gælden hvis renteniveauet steg eller at der udbrød en ny panisk krise hvor likviditeten globalt blev presset.
Der har Kåre skåret hårdt til (og taget de medfølgende slagsmål), og rationaliseret, solgt fra og lukket uproduktive anlæg ned. Gælden er bragt en hel del ned, omkostningerne væsentligt nedbragt, og selvom overskuddet ikke er fulgt med op i samme grad, hvilket skyldes at Copaxone gik af patent og dermed fik generisk konkurrence (Ja, der fik TEVA sin egen "medicin" at smage).

Jeg mener at der ikke længere kan være tvivl om at Kåre grundlæggende har fået TEVA på ret kurs. Långiverne er ikke længere nervøse for om Teva kan betale deres lån, og jeg har tiltro til at Kåre nok fortsat skal eksekvere på sin strategi og nedbringe gælden yderligere, så Teva ikke længere vil være specielt gældbelastet.

Hvis Teva har tjent gode penge de sidste mange kvartaler, hvorfor står P/E som N/A og negativ EPS?

Fordi Kåre har nedskrevet immaterielle aktiver som hidkom fra Allergan opkøbet. Der er ingen tvivl om at Teva betalte alt for meget for Allergan og at den "goodwill" eller værdi som står i regnskabet på ingen måde reflekterer de reelle værdier.
Hvorfor tager Kåre nedskrivningen i små bidder, i stedet for at afskrive hele "lortet" på en gang, og så få det ud af verden med et enkelt år med regnskabsmæssigt underskud?

Ved det ikke, men måske ville han bryde nogen covernants på nogle af lånene hvis egenkapitalen pludselig faldt så kraftigt. Realiteten er at han løbende nedskriver immateriale aktiver på balancen, og det giver underskud på regnskabet når det aflægges efter officielle regler.
Hvis man skal se det "reelle" regnskab, og den reelle P/E (eller reelle EPS), så skal man se på Tevas Non-GAAP regnskab - og det ser nu rigtig fint ud.

På et eller andet tidspunkt bliver Kåre færdig med at nedskrive på Allergen aktiverne, og så går Teva også i officielt plus igen.

Det eneste reelt tilbagestående spørgsmål er opiat retssagen. Den kan i værste tilfælde koste Teva's aktionærer deres værdier....
Resten af møg sagerne er ikke i en beløbsstørrelse som kan gøre væsentlig skade på Teva. Og vedrører i øvrigt Kåres forgænger på posten.

Jeg mener retssagen er en 80%/15%/5%'s ting. 80% så leverer TEVA en mængde gratis medicin over en længere årrække og et meget lille kontant beløb. Det vil være positivt for TEVA (de +15% på dagen som jeg nævner) og fjerne den sidste sten på vejen for at Teva kan vurderes mere retfærdigt på børsen i løbet af den efterfølgende tid.

15% så kommer Teva til at betale en væsentligt kontant beløb, som øger gælden igen, men ikke så meget at det ødelægger Kåres genopretelses plan. Der bliver bare lagt 3-5 år oven i.... Det vil give aktie fald.

5% så kommer der en så hård dom, at Teva går konkurs, og må rekonstrueres sådan som Purdue Farma. Teva skal nok overleve det, men aktierne bliver tæt på værdiløse - hurtigt....

Jo længere retssagen skrider frem uden et forlig, jo mere vil markedet blive nervøst. Enhver tilkendegivelse fra dommeren om at nogle af de paragraffer ("Public Nuisance") Staterne bruger mod Teva og de andre, måske ikke er gyldige, vil give pæne stigninger i aktien.

Lige nu så står jeg på sidelinjen og ser ugerne lidt an. Når det kommer til Teva er jeg ikke køb og behold, sålænge Opiat sagen hænger over deres hoved.15/6 2021 21:49 Helge Larsen/PI-redaktør 494333Teva: "Fornuftigt" opioid forlig kan tage aktiesmerten

https://www.nordnet.dk/blog/teva-fornuftigt-opioid-fo..18/6 2021 04:32 bgadk 194404Jeg kan se at Per Hansen og jeg ikke er specielt uenige, også selv om han kalder scenarierne lidt andre navne.
Han har også "Tålmodighedsscenariet" som jeg ikke lige fik tænkt på. Ja, det er mulighed at det hele trækker ud og kursen driver de næste par år. Ikke det mest sandsynlige, men hans 10% sandsynlighed for det, er da noget man skal tage med i overvejelserne.

Hans "meget grimme" scenarie, har han limiteret til en dom på 5 mia USD. Det vil være grimt, men jeg frygter det kan gå meget værre. Faktisk vil 5 mia USD være lige før at de kan klare via lånoptagelse uden aktieudstedelse. Jeg frygter domme helt oppe i 15-20 mia USD størrelsen hvis jurymedlemmerne for alvor ser sig sure. Selvfølgelig vil en sådan dom blive anket, men det vil være en slem ting at have over hovedet i flere år...
Det er et rand scenarie (både jeg og Per har sat det til 5%). Jeg tror faktisk at hvis Kåre troede at 5 mia USD er max dommen, at han så vil løbe risikoen og tage sagen til doms, fremfor at tilbyde det forlig han efter sigende skulle have lagt på bordet.
Som det ligger nu, så er det bedst for Teva at forlige sagen, hvis det kan ske med en hel masse gratis medicin og lidt kontanter.16/6 2021 10:39 NordicStock 194342Hej bgadk,

Mange tak for et informativt og gennemarbejdet indlæg. Det er altid værdsat i min bog, når folk deler deres indgående viden :)

Dit indlæg gør mig dog noget mere bekymret end jeg var i forvejen, og jeg tror jeg vil bruge dagen til lige at vurdere om jeg måske bør reducere min position.

Men teknisk ser Teva grafen virkelig god ud :) ... så jeg er lidt splittet ...18/6 2021 04:35 bgadk 194405Teva er stærkt undervurderet. Punktum. Men der ligger en risiko i opiumssagen, som er det som presser kursen.

Har du købt meget højere, så har du allerede et væsentligt urealiseret tab, og du bør nok løbe risikoen og lade den position være en som du lægger væk og først ser igen på om nogle år....
Jeg var i plus og så er det mere fristende at tage gevinsten, medens der er noget tilbage (viste sig at være en god beslutning). Jeg skal helt sikkert have TEVA igen, men det haster altså ikke.TRÅDOVERSIGT