Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Et kig fra toppen ?


94375 TheNote 17/6 2021 10:00
Oversigt

Et kig fra toppen ?

Rigtigt mange aktier, både cykliske OG defensive har den sidste tid gentagne gange været i ATH. Men mange aktier FRA ALLE GRUPPER er nu også på vej ned med ma20 gennem både ma50 og ma100.

Samtidig begynder renten at rasle lidt med sablen og påvirker især langsigtede scenarier.

https://www.investing.com/analysis/fed-sees-interest-rates-rising-in-2023-200586652

Endelig er vi på vej ind i en feriesæson der traditionelt ikke byder på heftig købsaktivitet.

Det kunne lyde lidt som den perfekte start på en sur sommer og i værste fald starten på en almindelig korrektion. Der er selvfølgelig forskelle i de forskellige sektorer, men sandsynligheden for et jævnt småsurt scenarie virker jævnt høj.

Det kunne du jo give en tanke samtidig med at du overvejer hvor afslappet DIN ferie skal være ...

God sommer !

:−)21/7 2021 18:54 Relax 195333Hej TheNote
Selv har jeg reduceret min portefølje i maj/juni i forventning om en korrektion. Venter og ser tiden an til september/Oktober eller i hvert fald til der kommer mere volumen bag køb-signaler.
Ville egentlig gerne høre din menning til tre forskellige indeks som jeg ved du før har omtalt.

Det første er VIX indekset som i sig selv ikke indikere hvor markedet i store træk skal hen. Vi befinder os dog på et niveau (18.5 den 21 juli. 21)der historisk kunne være i et niveau hvor korrektioner forkommer? Hvad mener du?

Det næste er Skew indekset der er i historisk høj ATH. Så hvor meget vi skal opad endnu er svært at sige. Selvom det er en langsom indikation om at vi skal korregeres på et tidspunkt er det samtidig svært at sige hvornår.

Den sidste indikator er Tobins Q som også er i ATH. Den har jeg stor respekt for, men ved også at den kræver stor tålmodighed for at følge.

For mig at se vil sommeren i bedste fald korrigere sideværts. Men disse tre indikatorer fortæller mig at markedet er højt prissat. Ser jeg samtidig på månedgraferne i min portefølje har jeg en del der prismæssigt ligger 18-40% over 20 dages glidende gennemsnit. Det er i disse aktier jeg hovedsageligt har reduceret.

Håber at høre dit syn på det generelle marked.

Venlig hilsen Relax

22/7 2021 08:05 TheNote 395340Korrektion ? Eller .. Hej Relax.

Ulempen ved Skew, Tobins osv. er at deres data tidsramme mæssigt rammer skævt og der aldrig kan påvises en direkte sammenhæng. I tilfældet med Skew havde vi omkring jul en ekstrem værdi men det hele ramlede jo først NOGET senere. Andre gange har vi haft en Skew der "spiste sig selv" igen. Så det eneste du kan bruge det til er en inddirekte indikator at markedet med en "overvejende" sandsynlighed pt. ligger højt.

MEN .. så er vi også nødt til at se på årsagen hvorfor mange af momentum kurverne OGSÅ i forbindelse med jul og sommerferie typisk bremser op - og foranlediger til umiddelbart større bekymringer end det egentligt ofte er nødvendigt. Ialtfald som langsigtet investor.

Inden for de sidste 2-3 uger er momentum kurverne bremset op og har endda for en del især medium cap aktier medført mærkbare kursfald. Enkelte af de store har også fået af pisken, men mere i sektor opdelt forstand. SÅ ..

DET .. fører mig frem til at vi pt. står i en situation som er let forvekselbar.

Vi står ENTEN ..

1) Scenarie 1, i en situation hvor vi helt klassisk har haft en momentum opbremsning simpelthen pga. ferie og start på "earnings season"

ELLER

2) Scenarie 2, i en situation vi REELT pga. manglende kapital indflow i markedet er ved at se optakten til en, i værste fald, korrektion af en given størrelse.

Iøvrigt:

3) Fundamentals - renter, inflation, valuta, gæld, handelsbalancer - er alt sammen inflydende indikatorer MEN .. så langt vi kan se ser scenariet RELATIVT stabilt ud. Der er meget pølsesnak, og investor forførelse, men reelt .. fhv. lav effekt fordi centralbankerne spiller med i markedet.Sammenfatning:


Så det eneste vi pt. kan gøre er at afvente hvorvidt markedet over de næste 2-3 uger gradvist finder en konsoliderende styrke og styrker potentialet for senere stigninger, ELLER .. vi påbegynder en gradvis nedbrydning af kursniveauerne som eventuelt tilsidst giver smæk.


Scenarie 1 .. den horisontale konsolidering .. er mit favorit scenarie, simpelthen fordi der en god rum tid endnu pumpes penge ind i markedet, tapering.

Scenarie 2 .. lad os antage at vi får en korrektion hen/sidst på efteråret - hvad bliver effekten ? Hvor lang varer den ? Ser vi på regnskaberne, så tjenes der gode penge og der vil derfor kun blive det sædvanlige "hug" ( 15 % ) som efter en periode, måske lidt længere end sædvanligt, vil genfinde sit niveau. Så generelt, groft sagt og meget forsimplet, så er det næppe firmaerne og indtjeningen der bliver problemet, men .. IMHO .. statslige forhold eller "black swans" i form af f.eks rådne etf'er .. kort sagt .. præcis de ting som ikke har betydning sålænge tingene "kører".Hvilken betydning har det så for din portefølge LIGE NU ?

Reelt ikke meget. Du skal stadig have en god spredning, måske overveje en lidt større kontant andel .. men sålænge vi ikke har KLARE INDIKATORER på hvor vi reelt er på vej hen .. så er det business as usual.

Når DET, så er sagt .. så er de næste 2-3 uger væsentlige for hvad der kommer til at ske resten af året.

KORT SAGT ... HORISONTAL KONSOLIDERING ELLER ØGET NERVØSITET OG ØGNING AF SMÅ BRATTE KURSFALD.

Dog er horisontale konsolideringer jo ofte præget af lidt indledende nervøs volatilitet - well ..

INDTIL markedet viser noget andet er jeg til horisontal konsolidering .. regnskaberne har indtil nu været fine .. men hvorvidt markedsindflowet af kapital kan holde skansen har vi endnu tilbage at se.


KONKLUSION:


Ro på, og lad os se hvad der sker !


mvh
TheNotePs .. og for guds skyld, smid ØU's sensations og "out of context" overskrifter til langbortistan. Sensationsmageri og Click baite.22/7 2021 09:02 Hyst 295342Speciel den sidste sætning er guld værd - desværre.
Kilderne er altid de mest ekstreme der kan findes.22/7 2021 10:36 TheNote 195346ØU hylede voldsomt op nogle dage tilbage da vi i DAX ramte 15.300, som de iøvrigt kortvarigt rettede til 15.400. Nu da vi så er over igen .. er der dyb stilhed ..

De må ligge godt bear positioneret .. ???

Under alle omstændigheder er der stærk bias og tidshorisonten og kontekst i forbindelse dermed - ultra kort.

Da de har adgang til - og bruger mange forskellige kilder er det forbløffende hvor unuanceret de kan få verden til at fremstå.

Nå, men livet går da heldigvis videre.

Hvis de så i det mindste havde en side 9.

:−)


22/7 2021 12:31 Relax 195354Hej TheNote
Tak for dit svar og som Hyst skriver især den sidste sætning om "Ro på og lad os se hvad der sker":) er guld værd.


22/7 2021 15:31 Hyst 195360(smil) dog mente jeg den allersidste sætning. (smil)22/7 2021 19:22 Helge Larsen/PI-redaktør 295366


22/7 2021 20:28 TheNote 495370Tak for de pæne ord Helge. Jeg er naturligvis glad for at kunne levere brugbare tanker til ProInvestor.

Din ugekommentar er en fin idé især som komplementær facet til ØU,s ditto dit fine samarbejde med Per !

De lidt mere dybtgående analyser synes jeg ISÆR er gode

Kun kan jeg undre mig over hvor du finder resourcer til det alt sammen ! Pas på dig selv Helge, og god sommer !

De bedste hilsener22/7 2021 21:22 Helge Larsen/PI-redaktør 295371På alle måder i lige måde TheNote. :−)TRÅDOVERSIGT