Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Oversolgte valueaktier


94377 17/6 2021 10:17
2
Oversigt

Nu har jeg i noget tid siddet og overvåget markedet, om hvor der er overkøbt og oversolgt i det danske marked. Det virker på mig en smule besynderligt, at der er så meget value der på det sidste har rykket sig op i den oversolgte del af markedet, mens der har været en større tendens i på eksempelvis det amerikanske marked til, at det er lige omvendt, at value flytter sig over i den ligevægtige-> overkøbte del.
Nu er min tid slet ikke til at jeg kan trykteste dette - det er udelukkende en observation, og derfor kunne jeg godt tænke mig, hvis andre havde nogle observationer som kan be- eller afkræfte denne observation.

Tidligere føler jeg, at jeg har haft nogenlunde styr på min portefølje under volatilitet, men jeg må nok indrømme, at jeg på den korte bane er blevet slået lidt af markedet, fordi mine defensive papirer overhovedet ikke opfører sig som et defensivt papir. Det er en bekymring i min bog, at så mange vælger at sælge sine valuepapirer når renten stiger, men jeg vil meget nødig gøre mig til dommer over markedet (for det har altid ret).



17/6 2021 10:44 Match 294382



Hej NielsC

Foranlediget af din kommentar "markedet har altid ret" sætter jeg lige en kommentar, som jeg har skrevet i et andet forum, ind som supplement til dine overvejelser. For har markedet altid ret? Eller er der kommet aktiviteter i markedet, som gør det uoverskueligt, og som ikke baserer sig på value-, vækst eller tech. mm. Men kun på små gevinster her og der fra børsåbning til børsluk.

"Jeg har vist tidligere tilkendegivet, at jeg mener, at Matas er et godt køb. Og jeg har stadig mine Matas-aktier i depotet, selvom jeg her de seneste uger har haft svært ved at tackle kursudviklingen.


Det hænger sammen med, at Matas-aktien er blevet ramt af et fænomen, som jeg vil kalde algoritme-virus. Jeg er ganske klar over, at algoritmehandel skaber omsætning og MÅSKE en korrekt kurs på de handlede aktier, men jeg er begyndt at tvivle på aktiviteten.


Og det er ikke kun på baggrund af kursudviklingen i Matas. Som jeg læser handelsdybderne fra Nasdaq OMX Nordic, så er omfattende typer af aktier - sågar i small-cap segmentet - fyldt med algoritme-virus og ofte uforklarlige kursændringer i slutauktionen, hvor computerhandler fra samme - udenlandske - børshuse sætter en slutkurs i interne handler.


Jeg har kontaktet Simon Kirketerp fra Børsen, og bedt ham og journalisterne kigge på, hvad det er der foregår, og som breder sig på fondsbørsen med en hast som engelsk virusvariant."



23/6 2021 02:57 bgadk 194564



Jeg tror ikke så meget at det drejer sig om robotter når det kommer til papirerne i C20, SP500 og DAX. Det er snarere tale om ETF'er. Der sælger man over en bred kam og vælger ikke at beholde sine valueaktier.



TRÅDOVERSIGT