Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/Renter: Tapering snak presser renter lidt op


96438 Helge Larsen/PI-redaktør 27/8 2021 06:57
1
Oversigt

Morgenkommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Renterne er de seneste dage kravlet "noget" op. Der er god grund til for aktieinvestorerne at holde øje med udviklingen



Det pengepolitiske topmøde i Jackson Hole har igen fået investorerne til at fokusere på renteudviklingen/pengepolitikken

I "ly" af mødet har en del regionale FED medlemmer luftet deres individuelle holdninger til ikke mindst "tapering"; altså til neddrosling og ultimativt afvikling af obligationsopkøbsprogrammet

For investorerne har lave og faldende renter og kvantitative stimulanser i form af flere opkøbsprogrammer, givet en betydelig afkastmedvind.

Hvis rentefald og forventningen om fortsat lave renter, har givet medvind, er det kun naturligt, at investorerne frygter eller bør være observante på stigende renter og afvikling af obligationsopkøb.

Tidslinjen i FEDs politik er aktuelt, at de ikke forventer, at renterne stiger før 2023. Længe før det tidspunkt vil FED dog have kommunikeret stop for opkøb.

Det er formentlig det "kommunikationsstop" - som regionale centralbankmedlemmer forholder sig til, og som investorer gør klogt i at holde øje med.

FED har for vane at være ude i meget god tid. Derfor vil det være forventeligt, at diskussionen tager til ved de kommende ordinære møder; forudsat, at nøgletal bliver ved med at pege på "økonomisk genopretning" og at delta varianten ikke forværrer vækstudsigterne.



December udmelding er ikke usandsynlig



Delta varianten af Covid-19 er stadig en reel forhindring for en varig forbedring af økonomien og oplukning. FED har formentlig ikke travlt med at afvikle obligationsopkøbet her og nu i ly af smittetruslen. De kommende ordinære møder i den resterende del af året er den 21-22/9; 2-3/11 og 14-15/12. På møderne i september og december er der efterfølgende planlagt en opdatering på forecast, og en "tapering" annoncering kan meget vel ske i forbindelse med en sådan opdatering. September er givetvis lidt for tidlig og en "jule"annoncering passer efter min mening aktuelt og her og nu vurderet bedst ind i forventningsbilledet. Investorerne kan formentlig tage det roligt i pengepolitisk henseende lidt endnu, men bør ikke være helt uforberedte på at der sker noget i slutningen af 2021.



TRÅDOVERSIGT