Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktieudsigterne er ikke ændret efter Jackson Hole


96488 Helge Larsen/PI-redaktør 30/8 2021 07:00
2
Oversigt

Morgenkommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

"Der blev lyttet til FED chefen Jerome Powell og hans Jackson Hole tale. Renterne faldt, aktierne steg og det nye var, at der ikke reelt var så meget nyt:


Powells Jackson Hole tale var ventet med spænding

Powells tale bevægede markederne. Investorerne tog godt imod hans "tapering this year"

Hans udtalelse skal ikke overfortolkes. Sammen med hans udtalelse om at Tapering (nedtrapning af obligationsopkøb, red) kan begynde i år, er ledsaget af den sædvanlige række af forbehold

Arbejdsmarkedet er stadig ikke fuldt tilbage hvor den skal være

Delta varianten kan stadig gøre den dårlige forskel

elv om der bliver skruet ned for obligationsopkøb, vil det stadig have lange udsigter med stigende centralbankrenter; aktuelt 2023 for ændring af FED funds

FED; herunder Powell men også tidligere chefer, har tidligere ved mange lejligheder dokumenteret, at der er flere renteduer end ditto høge. Især hos og blandt dem som bestemmer.

Investorerne tog godt imod meldingen fra Powell og sendte renterne let ned og aktierne op.



Investorerne reagerer på "stimulansforsikring" og pengepolitisk bagstoppereffekt



FED vil formentlig starte tapering i år. Det burde ikke komme som nogen større overraskelse. Der er også stadig de sædvanlige forbehold om vækst, arbejdsmarked, generel "dataafhængighed" og covid varianter. Renterne forbliver lave, og Federal Reserve vil formentlig ikke røre ved renterne de kommende 18 måneder. Tapering kan blive annonceret i år, men obligationsopkøb vil først være tilendebragt et godt stykke ind i 2022. Der blev tolket markant på Powells tale og de efterfølgende kommentarer fra andre FED medlemmer. Reelt var der ikke så meget nyt i talen, at den skulle kunne have potentiale til for alvor at bevæge markedet og flytte aktie- og obligationskurser. Pengepolitikken forbliver løs og stimulativ, både her og nu og også de kommende 18 måneder. Måske var det reelt den "forsikring" om at Federal Reserve forbliver verdens stærkeste, bedste og mest trofaste bagstopper, som investorerne reagerede på"?



TRÅDOVERSIGT