Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Er overmodigheden investorernes værste fjende i september


96561 Helge Larsen/PI-redaktør 1/9 2021 08:26
4
Oversigt

Morgenkommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet:

"Sommeren går på hæld og det samme gælder formentlig for de rigtig gode aktieafkast. I hvert fald for en stund


August har det med at være en god aktiemåned. Det er typisk den måned, hvor halvårsregnskaberne bliver rapporteret. De plejer at være gode og give aktierne medvind

Efter en rigtig god måned kan september blive "afkastklemt". Aktierne og investorerne kan komme til at mangle den investeringsenergi og stimulanser, som skal til for, ikke mindst i år og aktuelt, for at drive aktierne videre fra et meget højt niveau.

År til dato nærmer den globale danske investor (globale aktier i danske kroner) et afkast på 20 %. Aktierne er steget meget og USD har givet 3-4 % medvind. Det øger forventningerne og har måske, meget naturligt fået investorerne, i givet fald, til at kaste forsigtigheden over bord og sat kontanterne i spil. Det har givet mere fart på august, men måske efterlader det investorerne mere sårbare i september ved pludselige og uventede tilbagefald, som ikke er helt uvante i september.

Septembers langsigtede gennemsnitlige lave/dårlige historiske afkast er bl.a. hæmmet af 11/9 2001, men også året efter i 2002, var der ikke meget at glæde sig over for investorerne. Få hændelser trækker afkastet ned



Vækst, delta varianter og pengepolitikken kan bevæge septembers afkast



Investorerne er fulde af optimisme efter en stærk udvikling i august og år til dato. Indeksudviklingen "snyder" dog en anelse. De seneste års aktiekoncentration, hvor få meget store aktier dominerer aktiekursudviklingen, ikke mindst i USA, gælder stadigvæk. Nøgletallene er fornuftige, og centralbankerne og senest især amerikanske Federal Reserve har ikke travlt med at tæppe det pengepolitiske tæppe væk under investorerne. Der hersker en fred, ro, ingen fare og rigtig god stemning på markederne, som formentlig har fået mange stemningsbaserede investorerne til at være ekstra til stede. September har det med at være en lumsk måned med negative afkast i gennemsnit. Måneden starter i fuld investeringsformation, høj stemning og fuld sol. Måske er det i virkeligheden overmodigheden, som er den største kortsigtede risikofaktor"?




1/9 2021 14:40 198666 196587



iår er det op i september. da alle de kloge siger ned



TRÅDOVERSIGT