Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Chr. Hansen: Farveløs kursudvikling kalder på vækstdagsorden


96760 Helge Larsen/PI-redaktør 8/9 2021 07:56
Oversigt

Af Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Det kræver sin mand og investortålmodighed at være medejer at den tidligere så sprudlende Chr. Hansen aktie. Indtjeningen står stille og det afspejler aktiekursen:


De seneste 3 år har aktiekursudviklingen i Chr. Hansen været alt andet end munter

Indtjeningen og aktiekursudviklingen står stille

Udover det årlige udbytte og ikke mindst den ekstraordinære udlodning fra i år efter salget af Natural Colors divisionen, er aktiekursen faldet med mere end 10 % - akkumuleret på 3 år.

Dermed er aktien placeret i den dårligste ende af kursudviklingen for C25 selskaberne.

Det har bestemt ikke altid været sådan

Tidligere gik Chr. Hansen fra succes til succes og aktiekursen nåede et meget højt plateau

Udviklingen illustrerer, at der er en hårfin grænse mellem succes og fiasko, når et kvalitetsselskab, som handles til tårnhøje nøgletal og forventninger, lige pludselig må sande, at vækstforventningerne falder

At nedenstående figur 2 fremgår det, at den tidligere gode aktiekursudvikling fra 2011 og fremefter ikke mindst skyldtes multiple ekspansion. Investorerne var altså løbende villige til at betale en stadig højere pris for en given indtjening.

Det er altså ikke - i al væsentlighed - den ekstraordinære gode indtjening, som har drevet aktiekursudviklingen tidligere.

Chr. Hansen er et kvalitetsselskab.
De seneste 3 år har det knebet med at få væksten for alvor til at sprudle

Spørgsmålet er hvor lang tålmodigheden med aktien og selskabet rækker. Der skal formentlig snart til at ske noget i selskabet, hvis investorerne ikke for alvor og mere varigt skal til at revurdere aktien og investeringscasen.

Er vækstblomsten afblomstret?


Chr. Hansen har tidligere været en vækstaktie. Hvis kvalitetsselskabet igen skal tilbage i det gode aktieselskab kræver det at væksten ikke kun vender tilbage, men at den også kan fastholdes varigt. Investorerne er tvivlende overfor det, og måske vil de, inden så længe kæde udviklingen sammen med tiltrædelsen af den dengang nye direktør Mauricio Graber, som netop har været i Chr. Hansen i lidt mere end 3 år?

Figur 1: Kursudviklingen i Chr. Hansen de seneste 3 år sammenlignet med C-25

Kilde: Nordnet AB

Tryk på billedet for at gøre det større.

COLO-B.CO, NZYM-B.CO, CHR.CO
8/9 2021 08:17 tommycarstensen 496766Jeg kan godt forstaa folk, der ikke har solgt Chr. Hansen (og Novozymes og Coloplast), men jeg synes kursen paa alle tre har vaeret for hoej til at koebe i en laengere aar-raekke. I mine oejne, saa burde de koste cirka det halve.

Jeg har forresten udelukket Genmab og ChemoMetec fra vedhaeftede figur, fordi de er fra en anden planet hvad angaar vaekst. Figuren viser i oevrigt normaliseret vaekst i omsaetning pr aktie.

Tryk paa billedet for at goere det stoerre.

COLO-B.CO, NZYM-B.CO, CHR.CO
TRÅDOVERSIGT