Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB bliver næppe tshowstopper nu


96813 Helge Larsen/PI-redaktør 9/9 2021 09:01
2
Oversigt

Af Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet


De seneste dage har der været lidt uro i aktiegeledderne forud for dagens ECB møde. Aktieudviklingen har været fremragende i 2021 og det høje niveau gør udviklingen sårbar, men det bliver næppe ECB, her og nu som slukker for festen:

ECB holder møde i dag

Mødet efterfølges af en pressekonference, hvor ECB vil uddybe sin politik og forventninger

ECB har været ret klar i sin retorik: Økonomien har stadig brug for en understøttende hånd og de nuværende høje prisstigninger er forbigående

"Forbigående høje prisstigninger" kan ikke tolkes som andet end at det ikke har og ikke vil få nogen større indflydelse på ECBs pengepolitiske overvejelser.

ECBs nuværende opkøb af obligationer kører ind til marts 2022. Det er formentlig for tidligt at annoncere en ændring til det.

Mon ikke, tænker jeg, at ECB stadig vil fremhæve Covid-usikkerhed og den dataafhængighed, som den fremtidige pengepolitik stadig vil og altid har været afhængig af?Store stigninger og høje aktiekurser øger kortsigtet sårbarhedInvestorerne har ikke kun haft et godt, men meget godt aktieår indtil videre med globale stigninger for en dansk investor på mere end 20 % inklusive USD medvind. Aktieniveauer er høje og investorerne er præget af stor optimisme. September har for vane at være en lumsk måned. Samtidig er oktober-december i gennemsnit de 3 bedste sammenhængende aktiemåneder på året, og investorerne er mere præget af FOMO- end korrektionsrisikoen med hensyn til resten af året. ECB kommer næppe med udmeldinger, som i sig selv får investorerne til at blive meget nervøse isoleret set, men de høje niveauer kan give lidt ekstra bølgegang. Ikke på grund af det udmeldte, men primært på grund af fortolkningsrisikoen fra investorerne, som altid leder efter den kortsigtede retning.
TRÅDOVERSIGT