Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLS: Kapitaludvidelse mindre end frygtet


96856 Helge Larsen/PI-redaktør 10/9 2021 07:19
Oversigt

Af Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

FLSmidth vil udstede op til 6,4 mio. nye aktier i en private placement. Noget kunne tyde på, at de har lyttet til signalerne om at større gælds- og lidt mindre egenkapitalfinansiering er "optimalt", og det er et godt signal:

FLS annoncerede for lidt over 1 måned siden, at de for 325 mio. EUR på EV gældbasis ville overtage ThyssenKrupp Mining

Købsprisen svarer til ca. P/S på 0,4.

Det er billigt, men svarer aktuelt til den utilfredsstillende indtjening, som der er i TK Mining, samt at der givetvis ikke har været andre købere

Mandag kom der en meddelelse om at TK Mining aktiviteter i Indien ikke bliver købt med. Det giver en reduktion i købsprisen på 45 mio. EUR eller 13,8 %

prindeligt ville FLSmidth overvejende lfinansiere købet med en aktiekapitaludvidelse på 15-20 %. Se venligst meddelelse fra købsannoncering via dette link: https://www.flsmidth.com/en-gb/company/news/company-announcements/2021/flsmidth-to-acquire-thyssenkrupp-s-mining-business-creating-a-global-industry-l

15-20 % flere aktier svarer til mellem 7,55-10,2 mio. aktier. Midtpunktet er 8,875 mio.

Korrigeret for den mindre købspris (45 mio.) svarer ovenstående 15-20 % til 6,5-8,79 mio. nye aktier. Midtpunktet er 7,645 mio. aktier

Udstedelsen på 6,4 mio. svarer til ca. 16 % færre aktier end i midtpunktet kalkuleret ovenfor og er en anelse under den lave ende af det tidligere udmeldte interval. Bemærk venligst, at FLS vil sælge "op til 6,4 mio." Det er ikke givet, der bliver udbudt og solgt 6,4 mio. Det er givetvis bl.a. efterspørgsels- og dermed prisafhængig. Jo bedre efterspørgsel og jo mindre "rabat", jo færre aktier vil der givetvis blive solgt.

Alt andet lige: FLS udsteder lidt færre aktier end forventet, og langt færre aktier end frygtet.

Når det er relevant skyldes det ikke mindst, at prisfastsættelsen i FLS er lav efter mange år med en skuffende og meget utilfredsstillende indtjening.

Hvis man køber billigt, men samtidig finansierer købet ved at udstede aktier, som er meget billige og afspejler den dårlige indtjeningsevne, har man ikke rigtig vundet noget.

Jeg har tidligere opfordret ledelsen til at gældsfinansiere en langt større del af købssummen. Dels fordi FLS har gældskapaciteten til det med en meget lav gearing og dels fordi det vil sende det helt rigtige signal: "Ja, vi ved prisfastsættelsen er lav, og når vi kalder det et transformerende køb, som skal sikre os den størrelse vi har brug for", skal vi også turde tro på det ved at gældsfinansiere en større del.

Efter salget og før betalingen af købsprisen vil FLS i nogle kvartaler have en negativ gearing. Ultimo halvåret havde de en rentebærende nettogæld på 1,159 mia. og provenue fra salget af aktier, vil være noget større end det.

Kapitaludvidelsen finder sted i dag og bliver formentlig allerede afsluttet senest mandag. Første handelsdag for de nye aktier angives i meddelelsen til at være onsdag den 15/9. Måske sker annonceringen allerede i dag fredag.



Færre aktier er godt signal



At FLS udsteder færre aktier end frygtet er et godt signal af flere årsager. For det første udvander det mindre. For det andet sender det et tillidssignal om fremtiden. For det tredje viser det, at ledelsen tør satse og tror på, at det her opkøb kan være den transformerende handel, som de selv mener. FLS kommer med købet og når cementmarkedet bliver mindre unormalt op i den liga, som FLS tidligere har ment ville være størrelsesmæssigt stor nok til at sikre stordrift og EBIT marginer på mere end 10 %. Det sker hverken i år eller næste år, men det burde være muligt indenfor en overskuelig årrække.




10/9 2021 12:26 SwingSun 096870



1,7% rabat er mere 7-8% rabat, da aktien jo faldt på nyheden. som vanligt er sandheden en anden. :−)



11/9 2021 10:55 binvest 196904



Kursen på FLS var 231,9 i torsdags, og aktierne er solgt til 228, det svarer til, at de nye aktier er solgt med en rabat i forhold til markedet- og den kurs vi to kunne have købt til - på 1,7%. Dvs. en meget lille rabat for så stor en placering.

De 7-8%, som du nævner, må være i forhold til FLS´s kurs før meddelelsen; men det er jo en helt anden sag. Man kan sige, at der nu er klarhed om finansieringen og et væsentligt kurspotentiale i aktien.



11/9 2021 13:57 SwingSun 196911



du siger det selv...en rabat er en rabat...ligegyldigt hvordan du vender og drejer det. et trade tager udgangspunkt i kursen som faldt.



11/9 2021 16:05 binvest 096923



På Rådhuspladsen mødte jeg en rocker, der truede med tæsk, fordi han påstod, jeg kiggede efter hans pige.

Da jeg sagde, jeg ikke kiggede efter hende, ville han give mig tæsk, fordi han påstod, jeg synes, hun var grim.




TRÅDOVERSIGT