Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Rovsing - fokus på vækst


96891 Match 10/9 2021 17:52
2
Oversigt

Ja, jeg ved det godt.

Rovsing er en myre i forhold til de fleste selskaber i small-cap segmentet. Og regnskabet er som sædvanligt ikke nævnt i de større medier. Aktien blev handlet lidt op og lidt ned i løbet af fredagen. De få investorer med interesse for Rovsing skulle nok lige have gennemlæst og vurderet regnskabet.
Og det "historiske" regnskab var ikke særligt opmuntrende. Selvom der er vækst i forretningsgrundlaget.

Jeg tænker også, at det fremover vil knibe med interessen - indtil Rovsing får et par større ordrer på rumfartsudstyr, og bundlinien virkelig hæver sig.
Jeg har en pæn portion aktier i Rovsing og vurderede løbende situationen i dag. På den ene side en negativ bundlinie 20/21 igen igen. På den anden side den flotteste ordresituation i mange mange år. Med en ordrebog på mulige 43 mio. kr. på nuværende tidspunkt.

Det betyder, at en udmelding om en forventet omsætning på mellem 34 og 36 mio. kr. og et positivt EBITDA på mellem 3,5 til 4,5 mio. kr. vil medføre en opjustering fra Rovsing, såfremt der kommer flere ordrer i løbet af 21/22.

Uanset flot fremgang for Rovsing er det stadigvæk en lille investorskare, der vil købe aktier i selskabet, som jeg vurderer det efter dagens regnskabsudmelding. Kursen kan virke høj på 119,50 kr. for en Rovsing-aktie, men man skal også være opmærksom på, at børsværdien af hele selskabet ved børsluk er på ca. 53 mio. kr. Eller lidt over en forventet årsomsætning. Der skal ikke meget til, før selskabet er betydeligt mere værd. Man kan jo f.eks. sammenligne omsætning/indtjening/børsværdi for en række FirstNorth selskaber, der ingen penge tjener.



11/9 2021 14:11 Stockwatch1 296912



Jeg forventer, at omsætning og indtjening stiger år efter år. Måske til hhv. 50 mio. kr. og 8 mio. kr. for 2022/23. Og så er aktiekursen nødt til at følge med op.
Og ja, resultat efter skat er negativt, hvilket skyldes, at man har måttet foretage nogle meget store afskrivninger oven på nogle ting, der ligger tilbage til SSBV-Rovsing tiden. Men det er ved at være slut. Og man har også nogle relativt høje finansomkostninger - som man nu vil få nedbragt. Men hverken afskrivninger eller finansomkostninger har noget med driften at gøre, og derfor har man valgt at fokusere på EBITDA.
Men jeg er ret sikker på, at resultatet på bundlinien vil være positivt i 2021/22.



TRÅDOVERSIGT