Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier: Tysk valg får næppe meget stor aktiebetydning


97301 Helge Larsen/PI-redaktør 26/9 2021 08:07
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Fredag d. 25. september 2021


Tyskerne skal søndag vælge den nye forbundsdag. Der er spænding om udfaldet, som kan bevæge udvalgte aktier, men ikke for alvor gøre den meget store forskel.


Tyskerne stemmer søndag

For første gang længe hedder den næste forbundskansler ikke per "definition" Angela Merkel

SPD og de grønne ser ud til at få en solid fremgang

Derimod er det CDU/CSU og "Die Linke" som afgiver stemmer

FDP bevarer i meningsmålingerne gennemsnitligt sin vælgerskare fra sidste valg i 2017

Ingen af de 3 partier, som får flest stemmer, kan regere alene

SPD/CDU får måske tilsammen flertal, men de kommer næppe til at danne en fælles regering

Mere sandsynligt er det med en konstellation af SPD, de grønne og FDP

Andre muligheder kan også komme i spil


Hvis de grønne får et rigtig godt valg og kommer i nærheden af 20 %, vil det formentlig smitte af på den indflydelse, som de vil have i forhold til den grønne omstilling. Det kan bl.a. komme danske selskabsinvestorer i Vestas og Ørsted til gode. Hvis der kommer en konstellation mellem SPD/grønne/FDP vil udsvingene på aktiemarkederne på mandag snarere være mindre/moderate/sporadiske. Det skyldes, at det 1)er en af de forventede udfald og også at 2)den grønne omstilling kører videre sideløbende med en ansvarlig økonomisk politik. Der er god grund for investorerne til at holde et vågent øje med valget. Der er dog, med meningsmålinger in mente, ingen grund til frygte en ny kurs som fundamentalt ændrer på de nuværende udsigter29/9 2021 13:25 mccarthy 197390På special siden for Vestas har der været en snak om, at når nu Vestas afleverer 2 offshore mølleparker, så må det ses på Q3 bundlinien. Som jeg husker det, og venligst bekræft, så bogføres en park først ved overlevering. M.a.o., ja, det burde ses på regnskabet; + ved overskud og - ved underskud. Desuden har Recharge og andre nævnt at Vestas har opstillet møller i U.S., således at det er tilbage til 33% af opstillede møller i staterne ( H1 ). Eneste sten i skoen som jeg er bekendt med er Vietnam hvor Covid19 volder problemer.
Tror at Q3 regnskabet bliver akceptabelt.TRÅDOVERSIGT