Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Derfor betyder det tyske valg ikke noget for investorerne


97315 Helge Larsen/PI-redaktør 27/9 2021 06:30
1
Oversigt

Morgenkommentar af Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Tyskerne har stemt. SPD gik frem sammen med de grønne, mens CDU fik et meget dårligt valg. For investorerne betyder det dog mindre eller regulært næsten ingenting:SPD fik flest stemmer

Ingen af de største partier (SPD/CDU) er rigtig store men ligger på 24,5-26 % af stemmerne

Der skal laves koalitioner

Tyskerne har en lang tradition for flertalsregeringer

Det eneste som kan udelukkes her og nu er en SPD/Grøn/Die Linke koalition, og det glæder investorerne. Die Linke kommer sandsynligvis under spærregrænsen og er den helt store taber.

Det mest sandsynlige er SPD/grøn/FDP - Her vil især FDP være garant for den økonomiske politik

Næstmest sandsynligt er, at CDU/grøn/FDP finder sammen
Den store koalition mellem SPD/CDU ser ikke realistisk ud og vil være en reserve- eller nødløsningSmå bevægelser efter valgetDer kan meget vel gå en rum tid før Tyskland for sin næste regering og den næste kansler efter Angela Merkel. Arven efter hende bliver tung at løfte, og det har hendes efterfølger i CDU Armin Laschet fået at mærke på den hårde måde. Dels igennem en "tiden efter Merkel effekt" og dels fordi Laschet dummede sig under oversvømmelserne i sommer. For investorerne vil den kommende regering formentlig være tæt på et non-event. Tyskland har en lang tradition for flertalsregeringer uden meget stor dramatik. Den økonomiske politik ligger mere eller mindre fast. Den står CDU/SPD for. De grønne fik et langt dårligere valg end ventet og samtidig kan FDP blive tungen på vægtskålen. Investorerne tager det mandag morgen overvejende med ro, og det er helt naturligt.
27/9 2021 08:28 troldmanden 397322For de grønne virksomheder ser valget nu ganske interessant ud. Stort set alle analytikere regner med de grønne ender i regeringen i en eller anden konstellation. Og så bliver der skruet op for de tyske grønne visioner.

Det er godt for både Vestas, Ennogie og alle andre grønne virksomhederTRÅDOVERSIGT