Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Første gang 2023 bliver nævnt!


97824 vestasfan 13/10 2021 20:15
Oversigt

Forsyningskrisen kan vare til 2023 - måske man burde købe flere Mærsk m.fl? https://finance.yahoo.com/news/supply-chain-issues-2023-shipping-164403284.html14/10 2021 09:39 497848Jeg lagde godt mærke til historien på Yahoo!
Det er selvfølgelig lidt interessant at skæve til den slags når man er rimelig meget eksponeret i f.eks APM, og det gav mig også endnu et af de her rolige klap på skulderen om, at beslutningen ikke er dårlig. Jeg synes så faktisk at bl.a. APM er ekstremt billig lige nu, men investorerne må jo tro, at de løber tør for likvide midler om 2-3 år.
Det modsatte ser jeg. De får helt uhyre mange penge for de ben i forretningen de ikke mener de kan eksekvere profitabelt på, mens resten af virksomheden effektiviseres med best-in-class IT for branchen samtidig med de bygger på i forhold til fremtidens transport. Men jeg har da før taget fejl... :−)14/10 2021 13:15 vestasfan 297858Marked virker meget afventende i forhold til værdisættelsen af aktien - kursen er nogenlunde den samme som primo juni 21. Måske er det ren psykologi at et papir som koster 17-18000 kroner er rigelig dyr i forevejen for den alm. investor? Jeg har lidt svært ved at forstå logikken bag en afventende/faldende kurs, med de fragt rater m.m. vi ser nu og formentlig langt ind i 2022.14/10 2021 15:21 Perth 397861De kunne ligne en bevidst handling måske nogle regnedrenge, i et finanshus, der prøver at skræmme private investorer til at sælge. Manipulation, på denne måde, er jo desværre ikke forbudt. Forstå det hvem der kan, de har et kæmpe budget og vil nemt kunne bestemme kursen!
Men hvordan tjener de penge på det, de skal jo selv sælge. Er det algoritmehandel hvor man blot taster den ønskede kurs ind og programmet sørger for at komme derhen billigst muligt.
I øvrigt er det lidt mærkeligt at stort set alle handler er foretaget af anonymous brokers, også de dage jeg har handlet og jeg bruger Nordnet. Nogen der ved?
Det ville være godt at kunne se hvem der sælger på så lave niveauer, håber ikke at det er private.
Det er vel få huse der har et så lavt kursmål.15/10 2021 09:38 397873Det er komplet håbløst at APM falder. Nu er der leveret virkelig gode nyheder de sidste dage, og alligevel er APM faldet tungt. Særligt nyheden i dag med Danish Crown og en langvarig aftale - ganske sikkert med en ret fornuftig hedged fragtrate - giver anledning til panderynker når aktien så daler. Der er 100% sikkert tale om nogen som ønsker kursen ned til et køb. Det virker bare dyrt at have fået den ned, men algoritme-robotterne plejer at have regnet rigtigt :−)

Jeg har selv købt 1/3 mere af min position som efterhånden er godt lastet. Når store virksomheder ønsker sine fragtaftaler hedged langt ud i fremtiden med en dertilhørende langvarig sikkerhed for APM's indtjening, så begynder det at ligne en komplet no-brainer. Særligt herfra i dette kurs-niveau.

Jeg sidder i øvrigt lige nu med 5 danske selskaber med en P/E under 7 og et svensk selskab med en P/E omkring 1-2. Jeg har aldrig prøvet noget lignende i et marked som mange kalder "højt prissat". Der er "noget galt" i markedet. Det forsøger jeg efter bedste besyv at lukrere på.15/10 2021 11:25 AJE 497877Jeg er personligt lidt i vildrede for hvordan fremtiden
for indtjeningen vil blive. Hvis flaskehalsene løsner op på de mest "tunge" ruter, er der ingen tvivl om at markedet vil prissætte aktien lavere. Spørgsmålet går vel mest på, hvor lukrative aftaler de har lukket på disse høje niveauer, og ikke mindst længden af disse.

Hvor meget ny tonnage vil ramme markedet i løbet af de næste 1-3 år...?

Men enig i at aktien er meget billig for nuværende, med en forventet indtjening EFTER skat på ca. 100mia. holdt op mod en markedsværdi på ca. 300mia...

https://www.nordnet.dk/fullscreen/nyheder/1004202582-containerrater-falder-mens-flaskehalse-pa-us-as-vestkyst-losner-op?instrumentId=16099923

Disclaimer, har selv aktien, har dog reduceret 1/3...15/10 2021 11:40 397878HA, så har jeg købt dine :−) Eller noget.

Jeg har ærligt også lidt svært ved at finde en rimelig måde at sætte forventet indtjening ind i mine beregninger, men lige nu indrømmer jeg også blankt, at det ikke gør det store, for umiddelbart regner markedet med, at APM løber tør for overskud og likviditet i 2024. Det virker urealistisk, for en del logistik bliver jo blot skubbet ud i fremtiden. Det er jo ikke sådan at købekraften er blevet mindre, eller ser ud til at blive det indenfor kort- eller mellemlangt sigt.

Hvad angår de tunge ruter, lagde jeg mærke til at Long Beach Port først i denne uge har åbnet op for 24 timers drift. De var (meget) udskældt for at have haft en stor skyld i US' store problemer i supply chains, fordi det var her køen var størst. De undskyldte sig med covid-19 og alt mulig andet pladder. Men kø er i hvert tilfælde ikke noget logistik virksomhederne kan bruge til andet end omkostninger, og det giver endnu en af de her positive historier til branchen, som jeg ikke forstår ikke bliver honoreret. Men branchens virksomheder er steget meget det sidste års tid, og derfor kan det godt være, at mange har lidt svært ved at prissætte dem. Jeg føler så til gengæld, at jeg godt tør løbe den chance, at særligt APM er forkert prissat pt.15/10 2021 14:25 vestasfan 397886Helt enig Niels, noget er galt. Men, mange private går langt uden om en aktie som koster 16-17000 kroner - det er simpelthen for voldsomt, derfor må det være institutionelle investorer som presser prisen ned. Det ligner et mønster; først bankerne og deres estmiater, herefter medico, råvarer osv. I slutningen af oktober, primo november har Mærsk regnskab og kontrakter vil blive underskrevet til 2022, så vil fokus komme tilbage på rederi aktierne. Aktien er stort set dykket siden den sidste opjustering, fra 20500 til i dag 16000kr., nogle samler til bunke. For pokker 100 milliarder på kontoen i indeværende regnskabs år!!15/10 2021 19:12 Arne A 497889hvis der har spredt sig en nervøsitet om, at den ekstraordinære høje indtjening fader ud i løbet af det kommende år og afløses af det niveau, der var gældende for et par år siden. Dvs en indtjening fra nul til næsten ingenting, så synes jeg ikke det er svært at forstå, at nogen tager gevinst på hele eller dele af APM porteføljen.
Aktiehandel drejer sig jo meget om handel med risiko, og jo mere uigennemskuelig fremtiden er desto højere risiko og risikopræmie.17/10 2021 00:41 397900Jeg er lidt usikker omkring udtalelsen omkring "nervøsitet". Selvfølgelig er der en eller anden rimelig risikostyring når det kommer til fragt
Særligt i et meget rødglødende marked, hvor det er helt åbenlyst at der er pres på. Men i samme moment bliver man altså også nødt til at acceptere præmissen om, at branchen er kendt for at hedge deres virksomhed. Og det gælder særligt APM. Altså sådan i dén grad, hvor man historisk mistænker virksomheden for at kunne se ind i fremtiden!!! Jeg kender et par stykker i nærheden af virksomheden til at vide, at de bare slet og ret er (bandeord) dygtige til at time markedet, og det vil jeg gerne belønne med et direkte BUY omkring den periode hvor de er helt urimelig lavt valueret.

Og nu vi er ved timing af markedet, så er det da lidt interessant, at de er nummer et i markedet til at få leveret miljørigtige skibe og satse på teknologi der skaber en bæredygtig fragt. Gik de lige på 10 år fra at være en kulsort virksomhed til at være de mest grønne... Uden nogen opdagede det!!!???

PS. Disclaimer! Det med værdien har jeg det lidt stramt med, men jeg kender godt psykologien. Dem der kalder aktier "billige" fordi de har en lav værdi fortæller jeg straks, at de ikke skal investere i enkel-aktier. Hvis man ikke formår blot det mest simple at valuere en virksomhed så investerer man blot i indeks-ETF'er.

Disclaimer: Jeg har en (i forhold til privatinvestering) ret stor position i APM.18/10 2021 08:44 vestasfan 297916Mangel på energi og dertilhørende nedlukning, nye udbrud af Covid-19, udfordringerne står i kø i forhold til forsyningsproblematikerne - mon ikke det vil gavne rederierne m.fl? https://shippingwatch.dk/Rederier/Container/article13377990.ece9/11 2021 13:56 Perth 298420Måske er Danmark et for lille land til så stor en virksomhed. Bert Nordberg var inde på det samme mht. til Vestas, for nogle år siden.
Vi kan tilsyneladende ikke se værdien af deres fantastiske virke og dermed er der ikke tilstrækkelig indenlandsk efterspørgsel. Låner vi lige P/E niveauet fra Hapaq-Lloyd ville kursen være i området 45.000 til 50.000 kr. nu og over 60.000 kr. ved årsafslutning, vi kæmper PT med at komme over 20.000 kr. grundet hedge fondes handelsmaskiner.
Danmark er særdeles fordelagtig for disse fonde, dels har vi mange pensionsmilliarder, som, nogle af os, selv har valgt selv at forvalte og derfor kan føle fristet til at sælge når kursen falder eller ikke stiger som ventet, dels fordi vi har valgt at sløre handlerne som anonyme på børsen, oven i købet også mine kan jeg se! Nogle af disse hedge fonde sætter også kursmål!
Det ser ud som om der er en vis forståelse for at vi skal sælge vores på disse lave niveauer gennem aktieanalytikere og banker. Kunne være man skulle tjekke Danske Banks indlånsrente, de sætter kursmålet 22.000 kr. hvilket vil betyde at A.P.M. forrenter deres kapital med 25 - 30 %.
Skulle det virkeligt være tilfældet at resultatet ikke er så godt næste år, er det en anden situation og skal derfor naturligvis falde igen
Man kunne også give reddit-gutterne (som hjalp GameStop) et hint, der er formentlig et par hundrede procent at hente og de bruger robinhood som også kan bruges i Danmark, mener dog også vi investorer selv har et ansvar for ikke at forære tingene væk.TRÅDOVERSIGT