Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

2021 bliver et godt bankår - for en gangs skyld


97828 Helge Larsen/PI-redaktør 13/10 2021 20:50
1
Oversigt

Kommentar af Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Nykredit, Vestjysk Bank og Spar Nord i dag, har opjusteret forventningerne til årets resultat. Nu venter investorerne på om også Jyske Bank og Sydbank følger trop



· Nykredit opjusterede i går sine forventninger til årets resultat med 1 mia.

· Vestjysk Bank opjusterede sine forventninger til årets resultat i går med mere end 10 %

· I dag opjusterer Spar Nord sine forventninger

· Flere andre mindre banker har også opjusteret sine forventninger

· Jyske Bank opjusterede sine forventninger i starten af året flere gange



2021 bliver et godt bankår - for en gangs skyld

2021 bliver et generelt godt år for bankerne. Investorerne ømmer sig afkastmæssigt dog stadig langsigtet. Med undtagelse af Ringkøbing Landbobank har de øvrige banker ikke været i stand til at gave et meget godt afkast de seneste 10 år. 2021 bliver et fornuftigt år for investorerne. Et bugnende ejendomsmarked får bidragskronerne til at skæppe i kasseapparaterne på samme måde som stigende aktiekurser gør det. Samtidig har bankerne fået tæmmet udgiftsstigningerne og holder lidt igen med personaleomkostningerne, som er langt den overvejende udgiftspost med anslået 65-75 % af de samlede omkostninger i bankerne. 2021 bliver økonomisk godt og afkastmæssigt fornuftigt for bankaktionærerne, hvis man da ikke lige er Danske Bank aktionær, som stadig er udfordret af hvidvasksagen og udfordringer med flexfri og "opkrævningsudfordringer". Efter opjustering fra NYK, SPNO og VJBA venter investorerne nu på om også Jyske Bank og Sydbank udkommer med et positiv præcisering?



TRÅDOVERSIGT