Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Evaxion - Lead candidate with KEYTRUDA in phase 2B study


98056 Helge Larsen/PI-redaktør 25/10 2021 12:16
2
Oversigt




25/10 2021 13:05 Helge Larsen/PI-redaktør 298057



Danske Evaxion Biotech, der udvikler behandlinger mod bl.a. cancer baseret på den enkelte patients eget immunsystem, har i dag indgået en aftale den amerikanske medicinalgigant MSD (Merck & Co) om et fælles kræftforsøg på patienter med svære tilfælde af modermærkekræft, hvor sygdommen har bredt sig til andre dele af kroppen.





Forsøget er en videreudvikling af Evaxions første forsøg på patienter på Herlev Hospital, hvor virksomheden i juli i år kunne fremlægge lovende resultater af immunbaseret behandling med positiv virkning på seks ud af ni patienter med metastatisk hudkræft, hvoraf to patienter blev fuldstændigt helbredt for deres kræftsygdom. Metastatisk modermærkekræft var indtil for få år siden en dødelig sygdom for alle patienter.



I det fælles forsøg med Merck & Co, der påbegyndes i år på et større patienter med modermærkekræft, vil man kombinere den immunaktiverende EVX-01 behandling, som Evaxion udvikler og som blev anvendt i fase 1 forsøget med MSD's Keytruda medicin, der benyttes som standardbehandling mod modermærkekræft med spredning. Patienterne vil blive behandlet med EVX-01 i kombination med Keytruda. Forsøget vil foregå i flere forskellige lande og vil omfatte patienter med metastatisk modermærkekræft i de fremskredne stadier.



Ifølge aftalen vil Evaxion være ansvarlig for at gennemføre forsøget, mens MSD vil levere den nødvendige Keytruda medicin. De to selskaber vil løbende arbejde sammen om at analysere forsøgsresultaterne efterhånden som de fremkommer.



"Vi er ekstremt stolte over, at MSD, som er en af verdens førende medicinalvirksomheder inden for immunbehandling af kræft, har valgt at samarbejde med os om vores kommende fase 2b-forsøg med EVX-01. De imponerende fase 1/2a-data, som vi rapporterede i juli, viste, at EVX-01 sammen med Keytruda har god effekt på de fleste patienter og endnu vigtigere, at nogle patienter bliver helt helbredt for deres kræft. Merck er som bekendt en af verdens førende selskaber indenfor immunterapi og vi er glade for at deres positive vurdering af vores seneste data og EVX-01 program. Nu hvor behandlinger som Keytruda er blevet standarden for disse patienter, er vi begejstrede for de potentielle ekstra fordele, som Keytruda kan give vores EVX-01 behandling. Merck er en fantastisk partner i det vigtige projekt og vi ser i den grad frem til et nært samarbejde," siger CEO i Evaxion Lars Wegner.



Evaxion Biotechs kernekompetence er, ved hjælp af kunstig intelligens, at finde nye og ukendte behandlinger mod cancer og vacciner mod infektionssygdomme. Evaxions teknologiplatform inden for cancer finder targets i form af proteiner på cancercellernes overflade. Disse targets kan populært sagt synliggøres for immunsystemet i en behandling, så patientens eget immunforsvar registrerer, at noget er galt og herefter selv går i krig mod de syge cancerceller, der har disse targets på overfladen.





Fakta - Om Evaxion Biotech

Evaxion Biotech er et AI-immunolgiTM selskab, der udvikler immunterapier mod cancer, og vacciner mod virus og bakterier. Ved hjælp af kunstig intelligens identificerer selskabet nye og hidtil ukendte targets, der aktiverer kroppens immunforsvar til at bekæmpe cancer eller forebygge mod infektioner.



Selskabet har hovedkontor i Hørsholm og har i dag ca. 55 ansatte. Det blev noteret på Nasdaq i USA i februar 2021.



Selskabet blev stiftet i 2008 af CBO Niels Iversen Møller og CIO Andreas Holm Mattsson.

Niels Iversen Møller er uddannet læge fra Københavns Universitet i 2006, og har frem til 2008 arbejdet med kræftbehandling i bl.a. AstraZeneca. Han var CEO i Evaxion Biotech frem til august 2017.

Andreas Holm Mattsson er uddannet bioinformatiker på DTU, hvorefter han arbejdede seks år for Novo Nordisk.

CEO Lars Wegner er uddannet læge på Syddansk universitet. Han har fulgt lederuddannelser på Harvard og IMD og har erfaring fra medicinalindustrien fra Pfizer, og derefter som en del af ledelsen i Bavarian Nordic. Han var medinvestor ved stiftelsen af Evaxion Biotech



Læs børsmeddelelse på Evaxions hjemmeside:

https://evaxion-biotech.com/news-and-events/press-releases/news-details/2021/Evaxion-Biotech-Announces-Clinical-Collaboration-to-Evaluate-Lead-Product-Candidate-with-KEYTRUDA-pembrolizumab-in-Patients-with-Melanoma/default.aspx






Kontaktinformation

For yderligere information kontakt Bent Sørensen på +45 3158 0509 / bent@pressconnect.dk









25/10 2021 13:18 Makingmoney 298060



Det bliver rigtigt godt det her. Meget flot stempel de har fået i dag

Pøj pøj til os



25/10 2021 13:27 HanneP 098061



Helt enig MM. :−)

Og husk at gode data i indikationen kan betyde en eventuel accellereret godkendelsesproces.



3/11 2021 19:24 Aps invest 098289



Sikke en møgaktie....en rigtig god nyhed, og så en emission dagen efter....det lugter lidt :)



TRÅDOVERSIGT