Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Evaxion: Store bevægelser. Alt er bare større i USA


98329 Helge Larsen/PI-redaktør 5/11 2021 08:03
2
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Den danske biotekaktie Evaxion kom for alvor i fokus i går. Investorerne kan meget let være blevet rundtossede:



· Evaxion blev børsnoteret i USA for et par kvartaler siden

· Onsdag sluttede aktien i kurs 6,5 USD

· For 10 dage siden annoncerede Evaxion, at de skulle hente yderligere aktiekapital og sælge flere aktier

· Natten mellem onsdag/torsdag skete der ting og sager i eftermarkedet.

· Danske Evaxion var blevet en "meme-aktie", som blev ivrigt og livligt debatteret på investorfora

· Aktien steg torsdag kortvarigt op til 25 USD i de første minutters handel, svarende til en 4x i forhold til onsdagens slutkurs

· Handelsvolumen var torsdag ekstrem. Der blev omsat 35 mio. aktier, og det svarer til mere end 300x den normale omsætning





Den omvendte kursudvikling



Kursudviklingen er bemærkelsesværdig af flere årsager. Dels størrelsen og ikke mindst at det sker 10 dage efter at selskabet har meddelt, at de skal sælge flere aktier, som normalt vil have en "trykkende" effekt på aktiekursen


Figur 1: Kursudviklingen i Exaxion den seneste uge

Kilde: Nordnet




5/11 2021 12:21 Helge Larsen/PI-redaktør 298339



Evaxion - Opfølgende kommentar fra Per Hansen

På blot 2 dage er Evaxion gået fra at være upåagtet til "talk of town" til "back to the future". På aktiemarkedet går tingene meget stærkt



· Det danske biotekselskab Evaxion var i vælten i går med en massiv aktiestigning på sin USA notering

· Den aktie som sluttede i 6,50 USD onsdag, var en overgang steget til 25 USDi starten af torsdagens notering i USA

· Aktiehandlen torsdag var 300x det normale, hvor der blev handlet 35 mio. aktier.

· Aktien faldt dog tilbage og sluttede i 12,68 USD.

· Det var dog stadig en stigning på 95 % i forhold til onsdagens slutkurs

· I formarkedet forud for fredagens aktiehandel ser aktien ud til at komme ned på jorden og vender tilbage til virkeligheden igen

· Hvis det går som det indikeres her og nu, starter aktien i kurs 7,90



Meme-investorer med til at sætte en ny og investeringsparallel dagsorden.



Meme aktier er blevet "noget af det nye". Investorer diskuterer på og i et parallelt spor hvad aktier kan være værd. Det er ikke første og slet ikke sidste gang, at nye investorer sætter dagsorden. Der er god grund til at se sig godt for på investerings- og aktiemarkederne. Når det drejer sig om aktier, som bliver diskuteret og spekuleret ekstra meget op og ned uden skelen til den "økonomiske" værdi, er der ekstra grund til at være påpasselig, årvågen og kende "spillereglerne" og det fundament, som spekulationen sker på




5/11 2021 12:30 Helge Larsen/PI-redaktør 298340



Evaxion - Pressemedelelse:

Danske Evaxion Biotech A/S (Nasdaq:EVAX) lukkede sent torsdag aften d. 4. november en succesfuld follow-on investeringsrunde, hvor virksomheden rejste 24 mio. USD fra amerikanske investorer.

Den danskstiftede biotekvirksomhed, som udvikler patientspecifikke behandlinger mod cancer baseret på kunstig intelligens, blev børsnoteret på Nasdaq i New York i februar 2021.





I den seneste kapitalrejsning, en såkaldt Follow-on Public Offering (FPO), som lukkede samtidig med det amerikanske børsmarked torsdag aften, har Evaxion Biotech oplevet en solid interesse fra en lang række investorer og blev overtegnet adskillige gange.



Den aktuelle investeringsrunde sker på baggrund af lovende data, som Evaxion Biotech rapporterede fra virksomhedens kliniske forsøg i juli 2021. Her viste man effekt af Evaxions Lead Program EVX-01, som aktiverer immunsystemet til at bekæmpe cancer i kombination med standard cancerbehandling.



På baggrund af disse lovende data indgik Evaxion Biotech for nylig en samarbejdsaftale med medicinalgiganten Merck & Co om en fortsættelse af de kliniske forsøg med EVX-01 til fase II, der påbegyndes i år på et større antal patienter med modermærkekræft.

Indgåelsen af samarbejdet med Merck er en validering af EVX-01 og Evaxions teknologi-platform, som ved hjælp af kunstig intelligens, er i stand til at identificere en specifik behandling til hver enkelt patient.



I forsøget kombineres denne patientspecifikke EVX-01 behandling, som Evaxion udvikler, med Mercks Keytruda, der benyttes som standardbehandling mod modermærkekræft. Patienterne vil, i det kommende forsøg i samarbejdet med Merck & Co således blive behandlet med EVX-01 i kombination med Keytruda.



Forsøget vil foregå i USA, EU og Australien og vil omfatte patienter med metastatisk modermærkekræft. Samarbejdspartneren Merck & Co bidrager med finansiering af medicinen i forsøget, men også med data og kompetencer.



Partnerskabet med Merck & Co er udover en validering af Evaxion, et stort skridt på vejen mod kommercialisering af EVX-01. Samtidig kan et tidligt samarbejde, som dette mellem Evaxion og Merck & Co bane vejen for kommercialisering af EVX-01.



For Evaxion Biotech, så vel som for alle biotekselskaber, der driver kliniske forsøg for at dokumentere virkningen af deres produkt, er det helt afgørende for værdiskabelsen at have den fornødne kapital til at gennemføre kliniske studier med de relevante design. En succesfuld Follow-On investeringsrunde, som den Evaxion Biotech lukkede torsdag aften, er derfor en afgørende milesten i at sikre at de afgørende kliniske forsøg bliver gennemført og succesfulde.



Om Evaxion Biotech



Evaxion Biotech er et AI-immunolgiTM selskab, der udvikler immunterapier mod cancer, og vacciner mod virus og bakterier. Ved hjælp af kunstig intelligens identificerer selskabet nye behandlinger der aktiverer kroppens immunforsvar til at bekæmpe cancer eller forebygge mod infektioner.



Selskabet har hovedkontor i Hørsholm og har i dag ca. 57 ansatte. Det blev noteret på Nasdaq i USA i februar 2021.



Selskabet blev stiftet i 2008 af CBO Niels Iversen Møller og CIO Andreas Holm Mattsson.

Niels Iversen Møller er uddannet læge fra Københavns Universitet i 2006, og har frem til 2008 arbejdet med kræftbehandling i bl.a. AstraZeneca. Han var CEO i Evaxion Biotech frem til august 2017.



Andreas Holm Mattsson er uddannet bioinformatiker på DTU, hvorefter han arbejdede seks år for Novo Nordisk.



CEO Lars Wegner er uddannet læge på Syddansk universitet. Han har fulgt lederuddannelser på Harvard og IMD og har erfaring fra medicinalindustrien fra Pfizer, og derefter som en del af ledelsen i Bavarian Nordic.



Læs børsmeddelelse på Evaxions hjemmeside:



https://evaxion-biotech.com/news-and-events/press-releases/news-details/2021/Evaxion-Biotech-Announces-Pricing-of-24.0-Million-Follow-on-Public-Offering/default.aspx





Kontaktinformation

Yderligere information: Morten Huse Eikrem-Jeppesen, PressConnect, +45 53850770, morten@pressconnect.dk








6/11 2021 11:56 HanneP 198363



Fint at Evaxion sikrer sig kapital de kliniske studier. Nu er det bare, at vente tålmodigt på udfaldet af disse.



TRÅDOVERSIGT