Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

North Media: analyse og 2022-forventninger.


98478 Prof-Inv-DK 11/11 2021 16:54
Oversigt

North Media: Efter et rigtig godt møde med North Medias ledelse om deres Q3 resultater, har vi opdateret vores værdifastsættelse og analyse af North Media.
Hermed link til analyse:
https://www.aptocapital.com/wp-content/uploads/2021/11/Analyse-North-Media-November2021.pdf

Resume:
Der er vild vækst i både Ofir.dk og hos Lead Supply. Vi tror, at Ofir laver et EBIT på 10M (og måske snarere 15M) og Lead Supply laver et EBIT på 12M DKK i 2022
Derudover forventer, vi at Boligportal.dk vender tilbage den sædvanlige flotte 2-cifrede vækst i 2022 - mens en aftale med Deutsche Post betyder, at FK Distribution fortsat leverer enorme cash-flows på basis af en EBIT på 250M DKK i 2022.
Summa Summarum: 2022 bliver et vildt år for North Media og der kan forventes et flot afkast i aktien.11/11 2021 16:59 Labredoor 698481
...også spændende med mid capp indekset11/11 2021 17:16 Prof-Inv-DK 898483
Ja, i december måned 2021 forventer vi, at en opdatering af Copenhagen Mid Cap Indexet vil
føre til, at North Media optages i indexet for mellemstore selskaber. Det er positivt, at
selskabets investor relations tiltag har skabt så stor interesse og likviditet i aktien, at North
Media nu kommer med i Mid Cap Indexet.12/11 2021 07:39 Aktie-Zlatan 898489Men er ikke en flyt till Mid Cap kun afhængig af børsværdi (ikke interesse og aktielikviditet)?

Jeg ejer A&O Johansen, som sandsynligvis også kommer på Mid Cap i januar og kigger af og til på North Media da mange AO-aktionærer også ejer North Media (ikke jeg).

"The Nasdaq Main Market is divided into three segments depending on the size of the companies.

Large Cap - companies with a share value over EUR 1 billion
Mid Cap - companies with a share value exceeding EUR 150 million but not more than EUR 1 billion
Small Cap - companies with a share value up to EUR 150 million

CHANGES IN THE SEGMENTS

To keep the lists accurate, we review each segment at year-end and re-set the segments based on average market capitalization in November the year before. The change in the segments is updated on the first trading day in January each year.

Companies with a market cap value of more than 50 percent of the minimum or maximum threshold of a segment will be transferred into a new segment with immediate effect. Companies with a market cap value of less than 50 percent of the minimum or maximum segment threshold will have a transitional period until the next forthcoming review (or at least 12 months), and thus be subject to one more review before transferring into a new segment."

https://www.nasdaq.com/solutions/nasdaq-nordic-main-market12/11 2021 12:51 Prof-Inv-DK 398497
Jo, både Brdr. AO Johansen og North Media flyver direkte ind i Mid Cap indexet på basis af størrelsen på deres Market Cap.

De har begge gjort det utrolig godt - nærmest i klassen "from Good to Great"...12/11 2021 14:17 Aktie-Zlatan 298510A&O hade sandsynligvis størrelsen allerede i november 2020, men:

"Companies with a market cap value of less than 50 percent of the minimum or maximum segment threshold will have a transitional period until the next forthcoming review (or at least 12 months), and thus be subject to one more review before transferring into a new segment."

Så ikke "direkte ind i Mid Cap" faktisk.12/11 2021 17:25 Labredoor 198516
Ledelsen siger selv at de ryger ind i indekset.13/11 2021 09:24 Aktie-Zlatan 298526Men ikke direkte i januar 2021 uden indirekte i januar 2022.

Selskaber med børsværdier under 500 millioner EUR (<50 % af 1000 millioner EUR) måtte vente et år til.

I november 2020 var A&O:s børsværdi ca 170 millioner EUR (ca 2,2 millioner aktier på børsen).

A&O har idag et børsværdi på ca 360 millioner EUR og er således fortsat under 500 millioner EUR, men da A&O har holdet hovedet oven vande (150 millioner EUR) i et år, så er det tilstrækkeligt.

"one more review"

(For nye aktionærer er "direkte" muligvis korrekt, men jeg har ventet et år.)11/11 2021 17:11 mcd234 398482følger lige med her11/11 2021 20:16 NielsC 998486Jeg er meget optimistisk omkring North Media. Det er dog med betingelser den optimisme bringes til vejen.

For, der er et men - jeg er bekymret over den enorme pengetank som bliver forvaltet af Richard Bunck og Kåre Wigh.

Jeg har stor respekt for deres timing af markedet i de respektive papirer, men jeg har ikke personligt samme investeringsstrategi, og det gør mig lidt nervøs når den investeringsfond de har bygget op vejer 1/3 af selskabets værdi. Uden at have regnet på det, så ligger deres papirer i en P/E over 50. Underligt deres tilgang til deres investeringscases er i så høj vækst, når de opkøb der skal skabe en evt. vækst i NM helst ikke må overstige NM's egen ROI.
De bliver nødt til at synliggøre hvad der skal ske med denne post for aktionærerne - senest ved generalforsamlingen til næste år.

De taler om opkøb i 50-200 mio. kr.'s klassen, men disse er dækket ind af egne aktier - hvilket der faktisk står i regnskabet, at evt. opkøb skal dækkes af egne papirer. Så vi taler ikke om dagens kurs i værdipapirer minus 50-200 mio. kr. Det er en bestående pengetank, som man AKTIVT hælder sit enorme cashflow over i - uden en plan. Og det er problematisk - at best. Det vil ikke blive taget ret vel imod i Midcap hvis man har sådan et enormt kapitalberedskab samtidig med, at virksomheden siver omsætning.

At man udbetaler et fint udbytte med en mellemlang tidshorisont på 3 år er fint nok, men deres cashflow er betydeligt større og hvis man ikke mener, at der findes virksomheder der kan opkøbes til en rimelig pris* så bør man starte et tilbagekøbsprogram ASAP og slette den portion egne aktier.

* Kåre Wigh og nu Henrik Løvig taler om, at man helst vil opkøbe virksomheden med samme ROI som North Media. Det er jo aldeles umuligt at finde disse selskaber med den værdiansættelse. Det er utopi, og derfor er denne "opkøbs"-strategi - i mine øjne - blot spil for galleriet for at købe sig tid til at putte flere penge i kassen. Hvad bevæggrunden er for at hælde den enorme mængde cash i tanken er mig en gåde - og det er den gåde der skal løses inden GF næste år. North Media's uafhængighed af banker er efterhånden lidt søgt...

Jeg bliver nødt til at være kritisk herfra, og det irriterer mig grænseløst. For investeringscasen North Media er en nobrainer. Alle burde have en flig. Det ville bare være langt federe hvis deres Digital Services havde 4-5-6 ben med overskud og vækst, når de rent faktisk har pengene til det! Casen smuldrer i samme tempo som pengene bliver placeret pengetanken, for så er pengene jo blot 1-1 , eller faktisk lavere - for jeg ville ikke investere på samme måde.11/11 2021 23:55 henningmaria 498488ja den gamle sang om uafhængighed af banker og flexibilitet er efter hånden det rene volapyk. Nu må de begynde at lave nogen opkøb eller foretage aktietilbagekøb og slette de egne aktier, eller er bliver det meget svært at få øje på hvad meningen er med det hele.12/11 2021 12:53 Prof-Inv-DK 498498
Jeg er enig langt hen ad vejen.

Eet argument de holder fast i - sikkerhed for et Højt og STABILT udbytte... Der skal man have noget cash...

Men omvendt: Cash-flow fra driften er jo så mega høj, at der er rigelig plads herfra til et kæmpe udbytte.12/11 2021 15:11 NielsC 498512Det argument er der høj validitet i, hvis man ønskede at vækste sin virksomhed og skabte et mere usikkert moment for indtjeningskurven. MEN; den er jo stabil, og intet tyder på en nedadgående trend. Så har ledelsen deres næste tvivlsomme argument: Finansiel uafhængighed. Det argument smuldrer også en smule efterhånden. Jeg går selv op i FIRE og kender den her udregningsmodel om, hvor man står i en given situation af uafhængighed. Det her begynder at lugte af, at man har en anden dagsorden med den pengetank end Richard ønsker skal ud til markedet. Og det giver jeg dem - som investor - nu til generalforsamlingen til at forklare og eksekvere på. Alle analytikere skriger på en enorm upside, men ingen ønsker at røre dem med en ildtang - på trods af de stabile nøgletal og den udmeldte meget lukrative udbyttepolitik. Det BØR de reagere på i ledelsen.

Jeg er selv blevet uafhængig på min investering i NM, men jeg skal kunne stole på ledelsen, og den begynder at blive svækket. Ikke tilpas nok til at gå ud, for der er investeringen tilpas risikofri til at jeg ønsker dette, men det går ikke, at man polstrer en virksomhed med cash når virksomheden siver omsætning. Så begynder jeg at tro, at der er bagtanker med den pengetank. Man har alle muligheder for at vækste og har haft det i flere år - alligevel ønsker man flere cash. Er man dårlig til at drive virksomhed? Nej, det er de ikke - de er faktisk ganske dygtige på de markeder de befinder sig - så hvorfor det hemmelighedskræmmeri!!!???15/11 2021 16:23 HenrikK 298583Meget enig med dig Niels angående det alt for store kapitalberedskab. Jeg investerer heller ikke på samme måde som NM selv, omend man må sige at de har gjort det sindssygt godt.. Men denne høje P/E når der begynder at komme høj inflation er jeg ikke helt glad for. Mener dog, at jeg hørte Kåre sige at hvis der kom et krak i markedet, ville prissætningen på det der skal købes op, nok falde tilsvarende - og der har han jo en pointe..
Så lige en opfordring til alle NM aktionærer om at blive medlem af Facebook gruppen "Aktier og investering" her er der nogle gode indlæg af Nicolai Frisch som er Mega bullish på NM.
Jeg så lige BoligPortalen idag og der var der 14,1 t/lejemål versus 13,9 igår. Så det kan pludselig nemt tage fart.
Jeg tror der er noget stort på vej, og deres slogan med "at vi skaber kunder til vores kunder" kan også opnå meget synergi på tværs af deres forretningsben. Tænker også at NM med det rette opkøb kan eksekvere helt voldsomt med den data/knowhow de allerede har.12/11 2021 16:17 NielsC 698515Jeg kan ikke huske hvem der spurgte om FK Distribution lukrerede på kommunalvalget. Det kommenterede jeg på, at de kun fik noget volume i ugeaviserne - det tager jeg lige i mig igen efter at være kommet hjem til adskillige FK-omdelte pamfletter... :-)

God weekend.12/11 2021 21:26 Prof-Inv-DK 498522


13/11 2021 11:20 tommycarstensen 298528Jeg er selv flittig bruger af BoligPortal. Det synes umiddelbart at vaere den bedste del af forretningen, men desvaerre ikke den stoerste.

BOLIGA.CO, RMV.L, Z, ZG, NORTHM.CO
13/11 2021 12:00 henningmaria 398529Kunne North Media ikke også digitalisere bolighandel, så sælgere kunne fremvise og sælge deres hus udenom mæglere inde på en platform, men så kunne man købe nogen tjenester inde på sådan en platform i forbondelse med salget, som er sat til en meget lavere pris?13/11 2021 14:11 tommycarstensen 398536henningmaria Muligvis. Boliga gjorde det allerede for nogle aar tilbage og har hjemmesiden selvsalg.dk til formaalet. BoligPortal har vist stoerre fokus paa udlejningsejendomme. Jeg har vaeret tilfreds kunde hos dem i mange aar.

I udlandet er deres pendanter bl.a. RightMove (UK), Zillow/Trulia (US), Zoopla (UK). Sidstnaevnte blev opkoebt og afnoteret i 2018, men de to andre er stadig paa boersen og sidder ret haardt paa markedet i hvert deres land.

Foer man bliver for begejstret for vaeksten i omsaetningen i Zillow Group, saa skal det lige siges, at de har paabegyndt en praksis med at koebe ejendomme og saelge dem kort tid efter. Jeg kan ikke huske, hvem der var ude med riven, men jeg tror, at det var Michael Burry, der sagde, at de vist ikke var klar over, hvilken risiko de paatager sig.

BOLIGA.CO, RMV.L, Z, ZG, NORTHM.CO

BOLIGA.CO, RMV.L, Z, ZG, NORTHM.CO
16/11 2021 11:59 NielsC 398596Så har detektiven været på spil i forhold til aftalen med Deutsche Post.

Tilsyneladende samarbejder Deutsche Post med flere der pakker deres Einkaufaktuell. Det kommer nok næppe som en overraskelse :-)

Hvad der er overraskende for mig er, at de også er i gang med at shoppe rundt i hvordan de løser denne papir banderole-pakning.
Deutsche Post samarbejder bl.a. med et selskab der hedder Bagel som køber deres løsning i Italien hos et selskab der hedder Sitma som efter sigende har en patenteret banderole fra 80'erne.

https://www.bagel.de/2021/03/31/einkauf_aktuell_neu_verpackt/

Bagel skriver direkte, at de køber deres pakkemaskiner hos Sitma... Det er ikke videre positivt i forhold til et større samarbejde mellem FK Distribution og Deutsche Post*.

Som jeg tidligere har skrevet, så virker det som om, at Deutsche Post spiller på flere heste, og dybest set er ligeglade med FK Distribution på den lange bane, så længe de leverer i Nordtyskland. Det kunne man jo bare sige åbent, frem for det hemmelighedskræmmeri...
Jeg har i hvert fald slettet Deutsche Post som en trigger i mine beregninger i forbindelse med min opdagelse.

*Måske køber FK Distribution også deres maskiner i Italien og de blot pakker i Nordtyskland fordi det giver mening geografisk - MEN SÅ SIG FOR POKKER DET TIL MARKEDET!!!16/11 2021 13:01 henningmaria 298599Det giver meget god mening det du skriver. Det forklarer også hvorfor de kun vil fokusere på at pakke for nord tyskland og i andre nærområder16/11 2021 13:31 Labredoor 498601
Den løsning, der beskrives i artiklen er en 10 cm bred Papirbanderole.

Idet det bemærkes, at artiklen er fra marts 2021, så er det vist gået dårligt med den løsning. Man er rullet tilbage til det oprindelige efter klager fra kunder / eller udelukkende fortsat med det på test-stadiet.

North Media er altså fortsat dem, der har en løsning, der også efter selskabets udsagn gør Deutsche Post glad.

Når det så er sagt, er der fortsat den geografiske udfordring - der betyder, at det kan være for langsomt at køre indpakkede reklame-aviser fra Tilst til Munchen. Netop derfor har North Media også oplyst, at de forventer kun at kunne dække NordTyskland...

Men DP-forretningen alene vil kunne udgøre 8-10% af omsætningen i FK-Distribution i 2022.16/11 2021 14:25 NielsC 598604Jeg kender ikke andre oplysninger end dem jeg graver frem fra tid til anden :-)

Det kunne dog være rart, hvis jeg ikke var nødsaget til det.16/11 2021 14:41 Hyst 298605Det er nu NM politik ikke at fortælle meget! (smil)16/11 2021 15:19 henningmaria 198606Jeg kan huske den adm dir i FK være meget påpasselig da han udtalte sig om DP til en præsentation. At de slet ikke fortæller noget er vel tegn på det ikke er noget der fokuseres på17/11 2021 12:46 Labredoor 298621HenningsMariaah - det tror jeg ikke - FK har løbende og meget tæt dialog med DP. Der er helt klart fokus på at lukke mere forretning til FKs Packaging Technology.

Ikke bare med salg til DP - men også salg til alle andre europæiske udbydere.

NM ønsker blot at holde "hypen" nede - de er faktisk ekstremt konservative - modellen er at sandbagge og så efterfølgende at overraske med goe tal.
17/11 2021 14:56 NielsC 198627Jeg synes det ville klæde en virksomhed, at dele den viden de har med markedet, når hovedaktionæren og den adm. direktør samtidig spiller med aktionærernes penge.
Det er ikke rimeligt, at aktive investorer skal sidde og grave oplysninger frem om en virksomheds mulige salg. Og det er fuldkommen ligegyldigt, hvor stor en del af omsætningen det drejer sig om. Når man går ind i et nyt segment, så er der et uopfyldt potentiale.

I enhver anden virksomhed har man lavet en model over det samlede salg for det potentielle nye segment, og fremført at vi har x% af det samlede tyske marked eksempelvis og der er xxx mio. kr. i potentiale i det samlede marked. Det er jo ikke noget nyt i forhold til hvad de gør med andre virksomheder.

Det er ved at være en smule trættende. Du kalder det konservativt - jeg kalder det også manglende kurspåvirkende oplysninger til markedet...
Jeg er i øvrigt uenig i at kalde det hype. Det er oplysninger til markedet der er vigtige for den lange investor. Specielt! når man har med en virksomhed at gøre der siver omsætning.17/11 2021 16:21 henningmaria 098634Udviklingen i Ofir og Boligportal beviser hvor ekstremt dygtige medarbejderne er i de respektive selskaber er. I henhold til Boligportal har man fremvist, hvad det potentielle market er for de nye indtægstrømme. Jrg kunne tænke mig at de fremover præsenterer omsætning for de enkelte indtægtsstrømme. Det samme for Ofir i henhold til målrettede kampagner og annoncer fordelt på offentlige og private kunder. I henhold til aktiebeholdningen, da er min kæde hoppet fuldstændig af. De taler om flexibilitet og uafhængighed. Det er vrøvl. De er langt forbi det, og den gearing som den post er tilagt er direkte negativ for eksisterende aktionærer. Større udbytte og aktietilbagekøb ville øge værdien og samt bevare en uafhængigt flexibelt selskab til opkøb af andre virkdomheder18/11 2021 14:52 Helge Larsen/PI-redaktør 198655Kort videokommentar om vores debat omkring North Media:

https://www.proinvestor.com/index.php?p=debat_1&postid=9865418/11 2021 20:00 NielsC 398664Nu er jeg jo for nogle dage siden kommet med en bandbulle til aktie-porteføljen i NM. Skal jeg sige noget positivt, så er det at jeg jo bliver nødt til at følge de pågældende virksomheder, og derfor er jeg fra tid til anden eksponeret i de selskaber.
I dag er jeg eksponeret i:

Teradyne
Nvidia
Amazon
Genmab

Jeg gik ud af Microsoft i kurs $300 og har et vågent øje på Mercadolibre.19/11 2021 10:58 NielsC 598675I øvrigt er det meget sigende at to af deres største positioner - Amazon og Nvidia steg voldsomt i går, hvilket i dag bliver kvitteret med et minus i NM. Det er blot endnu en understregning om, at kursen på NM sammenholdt deres værdipapirporteføljens indre værdi slet ikke følges ad.21/11 2021 16:49 Prof-Inv-DK 198727
Ja, der er mange der tror der er en 1-til-1 sammenhæng mellem deres portefølje og North Medias aktiekurs. Det er der jo reelt ikke.
23/11 2021 11:09 NielsC 298775Jeg ved ikke om der er linket til denne tidligere:
https://www.northmedia.dk/wp-content/uploads/2021/11/North-Media_BoligPortal-deep-dive_ABG_19Nov_public.pdf

Hvis man har bare lidt erfaring med udlejningsejendomme, så kan man godt se data når man zoomer ind. Hvis der er nogen i de nævnte brancher som ikke er særdeles interesseret i de data, så er de deciderede uprofessionelle.25/11 2021 19:50 henningmaria 298883Hvordan kan det være at der for 3 dage siden var 25.000 jobopslag på Ofir og i dag er det 36.00029/11 2021 12:34 NielsC 098986Der er Deep Dive af Boligportal på HCA kl. 13 - direkte link her:

https://hcandersencapital.dk/event/north-medie-boligportal-deep-dive/

Det er nok det samme som der er blevet præsenteret i ABG-regi.29/11 2021 13:36 NielsC 398993Hvis investorerne ikke har "forstået" alvoren, så bør de nok gøre det nu. Boligportal er exceptionel, og det varer ikke længe før det her bliver en raket af vækst.

Jeg fik svar på det jeg gerne ville fra præsentationen, fordi jeg havde en formodning om, at de arbejder på flere data.
De data der er på ejerboliger kan bruges på samme måde i deres algoritme og dem er de allerede i gang med at lege med.
Hvad er det Skatteministeriet foreløbig har brugt på at udvikle komplet udueligt datamateriel - 1 mia. kr.? Og forventer at bruge over 3 mia. kr. Av :-)

I øvrigt var det rart at høre, at de kigger på andre lande nu, og det er vel også her væksten kommer meget snart. Før har de haft kortene tæt på kroppen, men nu åbner de op.29/11 2021 16:30 henningmaria 099004Det er et fantastisk produkt de har udviklet. Det kan man klart og tydeligt se. Niels, vil der ikke være stor værdi for Boligportal at købe andre platforme, det være sig danske eller udenlandske, for at få integreret deres data ind i platformen, her tænker jeg specielt hvis man vil ekspandere til andre lande? :)29/11 2021 16:57 NielsC 199006Det de kræver er meget data om en given branche. Så svaret på dit spørgsmål er ja.

Men jeg var faktisk lidt overrasket over hvor klart, svaret på mit spørgsmål var. Måske talte de lidt over sig - det var sådan set også meningen med mit spørgsmål - eller også er de bare åbne omkring hvad deres algoritme rent faktisk kan.

Nu havde jeg jo set data og hvad de kan - og som jeg tidligere har beskrevet, så skal alle der har det mindste med udlejningsbranchen at gøre købe ind i Data Insights - ellers er de decideret uprofessionelle. Det tror jeg også står lysende klart for jer som ikke havde oplevet det før - håber jeg! :-)

At det kan skaleres - ja - jeg sad bare med armene i vejret. Det var lidt en af de her ligesom når ens sportshold scorer! :-)
Det kunne ikke afspejles på kursen, men det burde den, for hold op en maskine det kan udvikle sig til.29/11 2021 17:35 henningmaria 099008Da de nu sidder med alt det der data, hvorfor kunne de så ikke også lave en produkt, hvor man kan sælge sine ejerboliger udenom en ejendomsmægler. Ville det ikke også være nærliggende?TRÅDOVERSIGT

98482 følger lige med her..
11/11 17:11 mcd234 3


98536 ..
13/11 14:11 tommycarstensen 3