Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/Kepler - Opdateret analyse


98549 B.Andersen 14/11 2021 13:48
Oversigt

Vestas Wind Systems
Rek: Köp (Köp)
Riktkurs: 275,00 DKK
Pris: 230,50 DKK
Analytiker: Douglas Lindahl
Aktieanalytiker

Analysen producerad av Kepler Cheuvreux 2021-11-10 kl. 09:58, och översatt samt distribuerad via Aktiellt 2021-11-11 kl. 09:16.

UPPDATERING
Containersamarbete med Maersk sänker marginalrisken för turbiner

Vestas meddelade i morse att de har ingått ett långsiktigt strategiskt partnerskap med Maersk för all containertransport. Vestas har varit tydliga med att säga att den främsta orsaken till de negativa marginalutsikterna för räkenskapsåret 2021 är ökade transportkostnader, i kombination med försenade projekt. Inflation för råvaror har påverkat, men är mindre relevant i sammanhanget. De senast justerade EBIT-marginalutsikterna för 2021 är runt 4 procent medan de ursprungliga marginalutsikterna för räkenskapsåret var 6-8 procent. Transportkostnaderna har fortsatt att öka snabbt, från initial orderbokning till faktisk leverans, samtidigt som det har varit omöjligt att säkra logistikkostnaderna vid orderbokningen. I detta sammanhang har Vestas behövt höja priserna för kunder mellan orderbokning och utförande, samtidigt som effekterna av ökade kostnader från logistiken inte har överförts helt till kunderna. Vestas nuvarande partnerskap med DSV fortsätter oförändrat, eftersom detta endast avser vägtransporter och utgående transporter. Detta partnerskap ger Vestas ytterligare synlighet över kostnaderna. Vi upprepar Köp med riktkurs 275 DKK.TRÅDOVERSIGT