Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Martina Mertz flot turnaround i Thyssen Krupp


98644 Aps invest 18/11 2021 09:58
1
Oversigt

För 2022 spås tillväxt i medelhöga ensiffriga procenttal och en nettovinst på minst 1 miljard euro, vilket är högsta nivån sedan 2008. Det kan jämföras med nettoförlusten 115 miljoner euro för det nu slutförda räkenskapsåret.



18/11 2021 10:25 Aps invest 198645



THYSSEN KRUPP: VÄNDNING UPPENBAR ENL VD, SPÅR MILJARDVINST 2022
STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det tyska stålkonglomeratet Thyssen Krupp har nu lyckats vända verksamheten efter åratal av förluster, enligt vd Martina Merz uttalanden i samband med torsdagens delårsrapport.
Thyssen Krupp redovisar ett rörelseresultat före räntor, skatter, avskrivningar och nedskrivningar (ebitda) på 410 miljoner euro i fjärde kvartalets delårsrapport för det brutna räkenskapsåret 2020/2021.

Analytikernas på förhand ställda förväntningar var ett ebitda på 469 miljoner euro, enligt en estimatsammanställning från S&P Global Market Intelligence.

Rörelseresultatet (ebit) kom in på 167 miljoner euro, mot förväntningar på 197 miljoner euro.

Omsättningen landade på 9,4 miljarder euro. Här var 8,9 miljarder euro väntat.

Thyssen Krupp har de senaste åren arbetat intensivt med en omstrukturering, där verksamheter avyttrats för att råda bot på en tung skuldsättning i koncernen.

"Vi kan nu säga att omstöpningen är uppenbar och Thyssen Krupp är på väg i rätt riktning. Stora utmaningar ligger dock fortsatt framför oss, särskilt vad avser halvledarbristen och osäkerheter som fortsatt väcks till liv av pandemin", säger vd Martina Merz i rapporten.

Vad avser prognoser spår Thyssen krupp en helårsförsäljning för 2021 på 34 miljarder euro. Det var en högre siffra än analytikerförväntan på 33 miljarder euro. För 2022 spås tillväxt i medelhöga ensiffriga procenttal och en nettovinst på minst 1 miljard euro, vilket är högsta nivån sedan 2008. Det kan jämföras med nettoförlusten 115 miljoner euro för det nu slutförda räkenskapsåret.

Flaskhalsar i leverantörskedjor spås leda till temporära svårigheter under 2022.

Vidare meddelas i enlighet med medierapporter tidigare under veckan att Thyssen Krupp ska särnotera vätgasverksamheten Uhde Chlorine Engineers. Under onsdagen lät bolaget också meddela uppfattningen att den europeiska stålverksamhetens framtid vore mest gynnsam som fristående bolag. För närvarande görs en genomförbarhetsstudie i syfte att utreda förutsättningarna.

Den svenska aktivistfonden Cevian, med Christer Gardell i spetsen, är storägare i Thyssen Krupp.



TRÅDOVERSIGT