Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Beskatning af ETF'er


98669 Prydsbassen 19/11 2021 05:50
1
Oversigt

Jeg har løbende investeret i ETF'er det seneste års tid, og har 3 beholdninger, i Ishares S&P 500 (ACC), Invesco EQQQ og URNM. Jeg investerer igennem Nordnet. Som jeg læser skats regler, er jeg lagerbeskattet af alle ETF'er, uanset om de er på positiv listen eller ej. Er de dog på positiv listen er beskatningen dog kun 27% af de første 50000,-. Er dette rigtig forstået?

Hvis det forholder sig sådan, er der så nogensinde en verden hvor en ETF er en god forretning? Bevares, de har givet mig et ganske pænt afkast, men med en lagerbeskatning på 42% er det jo håbløst at skulle indhente mere end jeg kunne ved at investere mine penge spredt i de aktier der nu engang er i ETF'erne og så være realitionsbeskattet?



23/1 2022 15:10 Erik Kjellgren 0100391



Det er korrekt at ALLE ETF'er beskattes via lagerbeskatning.

Det er også korrekt at det KUN er ETF'er på SKATs positiv liste der beskattes som aktieindkomst, i.e. 27% af de første 57,200 DKK, og 42% herefter.

At sammenligne ETF'er direkte med enkelt aktier er nok en unfair sammenligning. Med en ETF kan du blive eksponeret til over 1000 aktier. Det vil kræve meget stort kapital at have sammen eksponering ved selv at købe aktierne.

En mere fair sammenlignen vil være ETF'er ifht. udbytte betalende Danske investeringsforeninger.
I praktis skal man formentlig vente +10 år uden at sælge overhovedet for at kunne se en forskel, se https://erikkjellgren.com/2020/11/23/lager_vs_realisation/

Ydermere, er denne effekt også meget afhængig af den indeks man følger. Hvor effektiv realisationsbeskatning er afhænger af hvor meget udbytte man får (effektivt det samme som lagerbekatning), og hvorfor man sælger aktier. Se evt, https://erikkjellgren.com/2021/05/09/model_price_of_danish_funds/



TRÅDOVERSIGT