Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Schouw & Co på tilbud?


98982 Amatørinvestor 29/11 2021 08:42
Oversigt

Millionærklubben podcast special har en fin udsendelse med Schouw & Co´s CEO Jens B. Sørensen, og Lau Svendsen har en artikel hvor selskabet gennemgås. Jeg synes det er en spændende virksomhed. Konceptet om at have et konglomerat bestående af et antal industrivirksomheder som hver i sær har vækstpotentiale, og som har mulighed for at trække på en central funktion der er eksperter i finansiering og opkøb og forhandling, synes jeg giver mening. Ejerskabet af konglomeratet giver så at sige ekstra muskler til de enkelte virksomheder, der deles om en udgift de ellers skulle løfte hver i sær, for at realisere deres vækstpotentialer.
Men en ting undrer mig. I Podcasten fortæller CEOén om de mange successer Schouw har haft med at lægge virksomheder til portefølgen, og hvordan de flere gange er lykkedes med at mangedoble de tilkøbte virksomheders omsætning på få år. Går man ind og ser på tallene, bekræftes en fin vækst for konglomeratet som helhed. Men når jeg så går ind på en aktie-graf for Schouw og Co, så ser det ikke for godt ud. I sommeren 2017 var den i kurs 750, og nu er den i 540. I samme periode er C25 gået den anden vej. Hvad forklarer den ringe performence for aktien de senere år, når selve forretningen tilsyneladende er kørt godt? ER den et tilbud?29/11 2021 11:22 Esset 198984Tror det, har købt, endda 2 gange.
De fleste vil have raketter som Tesla, bitcoin osv.29/11 2021 14:49 tommycarstensen 398999Amatørinvestor Jeg skrev meget kortfattet om Schouw & Co. i denne traad fra oktober:
https://www.proinvestor.com/boards/97466/Schouw-og-Co-AS-SCHO

Jeg er enig med Esset . Top 10 hos Nordnet afspejler sjaeldent indeks. Den her liste viser oktober-handel og desvaerre ikke ejerskab:
https://www.nordnet.dk/blog/oktober-maneds-mest-populaere-aktier-investeringsfonde-og-etfer/

Jeg vil ikke anbefale dig at kigge paa kursgrafer flere maaneder og aar tilbage i tiden. Jeg goer det ikke selv. Det har ingen relevans for mig.29/11 2021 15:34 Amatørinvestor 299001Tak for dit input. Jeg havde faktisk allerede læst dit gode indlæg fra oktober - det var en af de ting der bragte mig på sporet af Schouw. Jeg kan ikke lade vær med at se lidt på aktiens historik - ikke fordi det direkte er afgørende for værdisætning, men jeg synes det er relevant om aktien har momentum og hvordan den reagerer på konjunkturer, hvordan markedet traditionelt værdisætter den, osv.29/11 2021 17:17 Monsig 699007Jeg har været aktionær i en del år, men har solgt og vil ikke geninvestere, fordi S&Co har en storaktionær der tilsammen ejer 44 % af selskabet, og det er Eskildsen familierne i Vejle, altså småkage dynastiet.
Ser man på de virksomheder der er i porteføljen har de alle deres udspring i Vejle området. Selskabet har likviditet til opkøb på 7 - 10 mia kr, men der sker intet. Bestyrelsesformanden, med al respekt, er en 76 årig advokat, der også er formand for bestyrelsen i de fonde der ejer 44 %. Ledelsen snorksover, eller har fået besked på ikke at scanne markedet for nye opkøb.
S&Co har mega muligheder for at blive enormt meget større, tænk bare på hvis man børsnoterer Biomar og bare sælger 40 % af aktierne, På hver eneste generalforsamling stilles spørgsmålet, men svaret er altid, det har vi ingen planer om.
Deres strategi er " bolt on" dvs man investerer kun i de virksomheder der er i porteføljen. En anden ting jeg heller ikke forstår er Borg Automotive, der er investeret ialt 2 mia, senest et køb af en fabrik i Spanien, der er specialist i renovering af turboladere, jamen lige om lidt kører vi på strøm, og hvad skal Borg så finde på. Men moderselskabet Borg ligge i Vejle regionen, så skal det nok gå altsammen.29/11 2021 19:14 Amatørinvestor 399011Øv, ja det er da lidt nedslående for fremtidsudsigterne. Du mener altså der er en god grund til at de ser billige ud. Jeg tror dog at potentialet nok skal udfolde sig - Vejle fokus eller ej ;-) I hvert fald har jeg benyttet mig af den attraktive kurs til at dyppe tæerne lidt. Så må vi se om jeg om et par år laver en opdatering hvor jeg giver dig ret;-) Jeg er ikke så nervøs over investering i auto-branchen - der er ofte meget gode investeringer i "døende" brancher, med lange dødskramper.29/11 2021 20:20 tommycarstensen 499012Vedhaeftet en tabel, der viser, hvor stor en procentdel BORG Automotive udgoer af omsaetning og EBITDA.

laks, SCHO.CO
29/11 2021 20:33 Monsig 099013Tak for svar og good luck, der er ingen tvivl om det er en kvalitetsaktie, men jeg tror ikke du skal regne med den outperformer markedet.29/11 2021 21:23 Esset 099015Tak for tallene, synes det ser meget fint ud, så må vi væbne os med tålmodighed og så håbe på at konglomeratet bliver splittet op.TRÅDOVERSIGT