Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Now 'Even Crazier' Than Dotcom Bust


99123 tommycarstensen 3/12 2021 15:08
7
Oversigt

Berkshire's Munger Says Now 'Even Crazier' Than Dotcom Bust
https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-12-03/berkshire-s-munger-says-now-is-even-crazier-than-dotcom-bust
"Munger also said that he wished cryptocurrencies didn't exist, and praised China for taking action to ban their use, according to the AFR."

Insider Weekends: Satya Nadella Sells Half His Microsoft Shares
https://www.insidearbitrage.com/2021/11/insider-weekends-satya-nadella-sells-half-his-microsoft-shares/
"The level of insider selling is elevated even after we adjust for mega multi-billion dollar sales by Jeff Bezos and Elon Musk."

Kryptovaluta har en markedsvaerdi paa cirka 3,5 billioner dollar og elbiler naermer sig 2 billioner dollar, hvis man inkluderer saudiarabiske Lucid og alle de kinesiske virksomheder. Jeg tror godt, at vi kan fa udslettet helt op til 10 billioner dollar ved naeste krak. Jeg betragter selv krypto-valuta som vaerende vaerdiloest, men jeg har taget fejl flere aar i traek :-D Hvis nogen ved, hvornaar vi faar naeste krak, saa maa I meget gerne sende mig en SMS :-D

Jeg burde faa en medalje for at vaere stoerste krak-nisse paa forum *</:-D God weekend til alle!

Charlie Munger: Bitcoin Is Worthless Artificial Gold ' CNBC


Warren Buffett: Bitcoin Is An Asset That Creates Nothing ' CNBC


'What Were You Thinking?' Part Tres
https://thefelderreport.com/2021/01/06/what-were-you-thinking-part-tres/

Wilshire 5000 to GDP Ratio
https://www.longtermtrends.net/market-cap-to-gdp-the-buffett-indicator/

Shiller PE Ratio
https://www.multpl.com/shiller-pe




3/12 2021 15:55 tommycarstensen 499124



Her et par danske aktier, der handles til en P/S over 10:
CHEMM 51.5
CBRAIN 51.3
KBHL 27.3
GMAB 16.1
NOVO-B 12.9
COLO-B 12.3
AMBU-B 11.9
NETC 11.6

De har selvfoelgelig vidt forskellige profit-margener. Amazon har eksempelvis kun en P/S paa cirka 5, fordi deres margener uden for AWS er papirs-tynde. Adobe med en P/S paa cirka 20 er vist en af de virksomheder, der forvandler den stoerste del af deres omsaetning til frie pengestroemme. Vedhaeftet en anden figur med enterprise value ift driftsindtjening i stedet for P/S.

Jeg har i oevrigt selv nogle aktier, der handles til en P/S over 10, men jeg har ikke koebt dem til de nuvaerende priser, og de udgoer typisk mindre end 2% af min portefoelje, fordi jeg har solgt fra, og jeg er indstillet paa, at de kan falde 50% eller mere ligesom alt andet i min portefoelje.




4/12 2021 04:29 bgadk 599140



Jeg har heller aldrig forstået relevansen af P/S. Jeg opfatter det grundlæggende for et salgstrick for virksomheder uden indtjening. Har aldrig brugt det, og jeg holder mig langt væk fra at investere i virksomheder, hvor man bare nævner P/S.

Crypto.... ja, vi er helt enige.. Og vi har taget lige fejl indtil nu, men jeg har ingen planer om nogensinde at prøve det pyramide spil...



4/12 2021 10:43 tommycarstensen 299144



bgadk Jeg har aldrig selv set en virksomhed nævne P/S. For sig selv er det et ligegyldigt tal, ligesom P/E også er det. En virksomhed med en P/S på 2 kan godt være dyr, men meget få virksomheder med en P/S på 10 er billige. Novo Nordisk har lige nu en P/S på over 10 og er ikke billig. Jeg ville aldrig selv købe en aktie med en P/S på 10 med mindre det stod mejslet i sten, at virksomheden ville vækste x % de næste y år.

Jesse Felder kigger på andelen af S&P500 virksomheder med en P/S over 10 over tid; se link ovenfor. En lille hage ved det er, at teknologi-virksomheder har højere margener og højere P/S end industrivirksomheder, og dem er der proportionalt flere af i dag.

Så man skal tage alt med et gran salt. Men det er en af mange indikatorer og bestemt en relevant en af slagsen.



5/12 2021 04:00 bgadk 599164



Jeg er sådan set ligeglad med hvor meget en virksomhed sælger for. Hvad der interesserer mig er deres overskud, hvilket i sidste ende er den værdi de skaber for deres ejere.

Hvis en virksomhed har en meget høj margen på de ting de sælger, så kan P/S sagtens være høj. Det er dog et faresignal, da få brancher er så lidt konkurrenceudsat, at man år efter år bare kan blive ved med at skovle penge ind uden at blive presset på prisen fra konkurrerende produkter.
Medicinal virksomheder og software(+enkelte hardware) virksomheder, har i kraft af patenter/copyright skabt sig monopoler (ofte kaldet voldgrav), som sikrer dem mod konkurrence, og som derved kan sætte en meget høj fortjeneste på det enkelte produkt.
Sådanne virksomheder er også ofte kendetegnet ved at produktets udvikling er enormt dyr, men den marginale omkostning per produceret eksemplar er meget lav. Det kan give en meget stor salgsmargin hvis det lykkes at sælge et stort antal af produktet.

Men alt det kan man altså se på P/E som jeg finder meget mere interessant, selvom den heller ikke er den endelige sandhed om virksomheden/aktien.



5/12 2021 10:00 tommycarstensen 099165



OK. Det er modtaget.



TRÅDOVERSIGT