Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Skal der sælges ud nu?


99130 melchi0r 3/12 2021 17:22
Oversigt

Jeg aner ikke mine levende råd. Har omkring 100k i fonde, da det er den sikreste måde og med mindst risiko. Men at tabe omkring 10k på en uge, får tankerne til at løbe. Bør man glemme sin hold taktik, og så sælge ud. Det her vanvid ser jo ikke ud til at stoppe foreløbigt. Det hele faldt omkring 3 procent i går. I dag starter det ud med et plus på 1 cirka, men falder så til minus 1 i løvet af en halv time. Hvad gør i? Holder i bare som altid,eller ændrer i taktik,når det ser ud som det gør i øjeblikket?



3/12 2021 18:38 Daytrader_DK 499131



Jeg har en masse forskellige ETF'ere og investerings foreninger, og dem har jeg ingen planer om at sælge.
Men det er jo også meningen de kan ligge i skuffen i mange år endnu.
Ja, der er en masse virksomheder der har vildt opskruede kurser (ie. Tesla!) som trænger til en seriøs korrektion.
Du har fonde, så er bredt funderet, antager jeg. Og imo. er der masser af aktier set over spektret der er under priset (lav PE), pga. fokus på f.eks. EV og tech som er gået helt i himlen.
Hvor langt kan vi falde, nu vi har taget de første ~10%?
Svaret er en del, men de fleste af de her ture, stopper her omkring, eller måske ~5% mere (årlige korrektioner).
Det kan jo også være den store tur ala dot com (2000) eller finans krisen (2007) kommer nu og der går 5-7 år før vi indhenter tabet.
My 5 cents.



3/12 2021 19:08 Aps invest 099132



NASDAQ COMPOSITE INDEX
-2,71%



3/12 2021 19:27 Daytrader_DK 199133



Ja, tech får tæsk lige nu.
F.eks. AMD -5%, NVDIA -5%, men de er stadig kun sat et par uger tilbage.
Og lo and behold TSLA -6% så er den tilbage til samme kurs som for 1 måned siden ca.



3/12 2021 19:46 NordicStock 599134



@melchiOr,

Du har jo faktisk gjort det bedste og det mest rigtige. Du har via dine ETF'er fået maksimum eksponering og minimum risiko.

At tabe 3% på én dag er peanuts. Dem af os der var igennem dot.com boblen, finanskrinsen og Eurokrisen senest i coronakrisen i 2020, vi er både blevet klogere og har fået ar på sjælen og grå hår på hovedet.

Faktum er, at de fleste aktier er gode at have på en lang bane, hvis man kan lade være med at løbe efter diverse hypede small caps og den slags.

Du har gjort alt det rigtige. Giv dig selv et klap på skulderen og hold fast i at det du gjorde, gav dig det bedst mulige afkast med den mindst mulige risiko.

Godt gået.




4/12 2021 12:38 Occam 699147



Prøv at se nøje på en kursgraf for et aktieindex, f.eks. Dow Jones. Det er hele tiden gået op og ned. Det vil det også i fremtiden. På kort sigt! Det, du har købt, er en billet til en rutsjebane. Hvis du får ondt i maven af alle de små op- og nedture, så må du hellere stå af.

På langt sigt (og her taler vi om 10 og 20 år) vil aktiemarkedet stige. Det har det altid gjort. Og det gør det, fordi de sunde virksomheder på markedet tjener penge og bliver mere værd.

De aktuelle små bevægelser generer ikke mig. Jeg venter på et ordentligt dyk, minus 20%. Så vil jeg købe noget. Eller en ordentlig stigning. Plus 20%. Så vil jeg sælge noget.



4/12 2021 15:07 Match 499151



Jeg ser frem til den dag, hvor kvalificerede børsfolk/journalister graver i dybden med de dynamikker, som kombinationen af et overordentligt stort antal ETF'er i samspil med robot/algoritmehandel skaber i velsagtens alle europæiske og amerikanske aktiemarkeder.

Som meget gammel aktieinvestor (startede 1976) er det mit indtryk, som jeg også før har skrevet om, at ingen af de "gamle" læresætninger gælder mere.

Intet er langsigtet, alt er dynamisk, vi kender ikke algoritmerne bag de fleste aktiehandler, og vi ved ikke hvornår der skiftes handelsmønstre/sektorrotationer.

Vi burde vel alle kunne konkludere, at den seneste tids uro - dels på baggrund af rentesituationen/inflationsfrygten kombineret med Covid19 uro har skabt helt uoverskuelige kursreaktioner. Den ene dag er de danske aktier i flot plus, for næste dag at gå i fald over en bred front.

Så det eneste sikre fremover er det usikre!



TRÅDOVERSIGT