Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fransk banksvindler fik tre års fængsel

05-10-10 kl. 5/10 2010 13:25

Den forhenværende dealer Jérôme Kerviel, der tabte milliarder for storbanken Société Générale, skal tre år i fængsel for de tab, han påførte sin tidligere arbejdsgiver.

Desuden får han to års betinget fængsel i svindelsagen, der er en af de største nogensinde.

Kerviel er kendt skyldig i mandatsvig, dokumentfalsk og for at have fodret banken med forkerte oplysninger i et forsøg på at skjule omfanget af sine tab.

Banken tabte 4,9 milliarder euro (36,5 milliarder kroner) på Kerviels risikable investeringer.

De penge har domstolen besluttet, at han skal betale tilbage.

Juniormedarbejderen, som var 31 år da svindlen blev opdaget, havde på egen hånd handlet værdipapirer til over 373 milliarder kroner, som endte i fiasko.

- Kerviel gik bevidst ud over sine beføjelser som handlende, fastslog dommer Dominique Pauthe i sin kendelse.

Sagen tvang Société Générale i knæ, da den kom frem i januar 2008. I løbet af få måneder var værdien af bankens aktier halveret.

Kerviels forsvarer havde bedt domstolen frifinde ham. Den unge finansakrobat har erkendt, at han mistede realitetssansen, men har flere gange sagt, at Société Générales chefer vidste, hvad han foretog sig. Angiveligt så de gennem fingre med det, så længe pengene fortsatte med at strømme ind.

Kerviel siger ifølge avisen Le Monde, at cheferne opmuntrede de ansatte til at tage chancer, og at han selv bare var en del af et stort "bankorgie".

Omkring 30 vidner har været indkaldt i sagen, heriblandt flere af Kerviels tidligere kolleger og chefer, der har vidnet mod ham.

I sidste ende konkluderede dommeren, at de beviser, der blev fremlagt i retten i Paris, "ikke tillader os at udlede, at Société Générale kendte til Jérôme Kerviels svigagtige aktiviteter".

Ifølge Le Monde får Kerviel en månedsløn på 2300 euro (ca. 17.000 kroner) i sit nuværende job som informationskonsulent. Med den løn vil det tage ham over 176.000 år at betale de penge tilbage, som han formøblede hos Société Générale.

Kerviel siger ifølge flere medier, at han er dybt forarget over dommen, og hans forsvarer siger, at den bliver anket.

/ritzau/AFP

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )




tommerup, 5/10 2010 13:34
Så ka de lære at udvælge deres ansatte med omhu og respekt!


Skriv en kommentarer til denne artikel:


Send kommentar