Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Plusser ventes fra åbningen

16-12-11 kl. 16/12 2011 07:32 | Rockwool Int. B 1.746 (+0,63%) | DFDS 372,30 (+0,49%) | DSV 495,60 (+0,32%)

Det danske aktiemarked ventes fredag at åbne en spids højere. De asiatiske aktiebørser er generelt steget en smule i fredagens marked, og futures på såvel de europæiske som de amerikanske aktiebørser peger i retning af en positiv åbning.

- Vi forventer en svag positiv åbning på baggrund af en forholdsvis positiv bias på det amerikanske aktiemarked, og stigninger på det asiatiske aktiemarked. Der vil stadigvæk være en masse fokus på gældskrisen i Europa, så udtalelser fra den front kan komme til at sætte dagsordenen i løbet af dagen, siger chefrådgiver Claus Paaske Larsen fra Nordea til Ritzau Finans.

Futures på de store indeks i London, Paris og Frankfurt peger i retning af stigninger i omegnen af 0,4 pct. Herhjemme C20-indekset torsdag 0,7 pct. til niveau 374,08.

Underhuset i det italienske parlament skal fredag debattere og stemme om den budgetspareplan, som blev vedtaget af regeringen den 4. december.

Den italienske regering har anmodet om en tillidsafstemning i Chamber of Deputies, som ifølge Bloomberg News vil begynde en debat kl. 10 med en efterfølgende tillidsafstemning. En anden debat og endelig afstemning om planen vil begynde kl. 18, og får den grønt lys her, skal planen videre i Senatet hvor en endelig afstemning er planlagt den 23. december.

- Herudover kan der komme fokus på bankerne, efter at kreditvurderingsinstituttet Fitch nedjusterede en række store, globale banker, siger Claus Paaske Larsen.

Fitch nedjusterede de to amerikanske banker Bank of America og Goldman Sachs, britiske Barclays, den franske bank BNP Paribas, tyske Deutsche Bank og schweiziske Credit Suisse.

Herhjemme er der ikke de store programsatte punkter på dagsordenen. Dog kommer der helårsregnskab fra Intermail. Der kan komme positivt lys på Rockwool, som er kommet på Goldman Sachs' liste over favoritaktier kaldet "Conviction

Buy". Det amerikanske børshus løfter samtidig kursmålet for aktien med 25 kr. til 700 kr. og fastholder anbefalingen "køb". Kursmålet indikerer et uforløst potentiale på 54 pct. i forhold til Rockwools slutkurs torsdag på 453 kr.

Der er potentiale i DSV-aktien vurderer i hvert fald Barclays Capital, der indleder dækning af transportaktien med anbefalingen "overvægt" og et kursmål på 135 kr. pr. aktie. DSV-aktien lukkede torsdag i kurs 96,9.

Der kan ligeledes komme fokus på DFDS, efter at rederiet Clipper Group har solgt sin aktiepost på 9,2 pct. af aktierne i DFDS - og altså dermed ikke længere aktier i selskabet. Køberne af aktieposten tæller ifølge IR-chef i DFDS Søren Brøndholt Nielsen primært danske institutionelle investorer.

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Skriv en kommentarer til denne artikel:


Send kommentar


Kursinfo - Rockwool Int. B

PRIS 1.746
ÆNDRING +11,00 (+0,63%)
ÅBEN 1.737
SIDSTE LUK 1.735
DEBAT Teknisk analyse af Rockwool
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER