Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/tendens: Stoleleg på chefposter stjæler opmærksomheden

19-12-11 kl. 19/12 2011 07:25 | Carlsberg B 730,50 (+0,14%) | A.P. Møller-Mærsk B 12.280 (+0,08%) | Vestas Wind Systems 572,50 (+1,60%) | Danske Bank 242,50 (-0,49%) | Pandora 600,50 (-0,41%)

Det danske aktiemarked ventes mandag at starte ugen negativt i lighed med de øvrige børser i Europa, hvor de store indeks, herunder det britiske FTSE 100-indeks, indikeres åbne godt 1 pct. lavere end fredag.

Herhjemme er der imidlertid stor fokus på en række bemærkelsesværdige ændringer i ledelsen hos A.P. Møller - Mærsk, Danske Bank og Pandora.

Danske Bank bekræftede mandag morgen således, at Maersk Lines topchef, Eivind Kolding, bliver ny øverste chef for banken som afløser for Peter Straarup. Mærsk kunne efterfølgende så oplyse, at Maersk Lines nye chef bliver Søren Skou, som siden 2001 har været chef for Maersk Tankers.

Imens har Pandora ansat nordmanden Björn Gulden som ny administrerende direktør med virkning fra 1. marts 2012. Han afløser den midlertidige CEO Marcello Bottoli, som rykker tilbage som bestyrelsesmedlem og ny næstformand for smykkevirksomheden.

Mærsk B steg fredag 0,1 pct. til kurs 34.520, mens Danske Bank faldt 0,4 pct. til kurs 71,8. Pandora steg fredag endvidere 2,2 pct. til kurs 50

De asiatiske aktiemarkeder er mandag faldet som følge af fortsatte bekymringer om den europæiske gældskrise og usikkerhed efter den nordkoreanske leder Kim Jong-Il's død. Det ventes at smitte af i den europæiske handel.

- Vi forventer, at den europæiske session åbner med fald i renter, aktier og industrielle råvarer her til morgen drevet af Nordkoreas diktators død. Reaktionen vil formentlig ikke vare mere end en dag, da hans søn Kim Jong Un forventes at tage over, vurderer FIH Erhvervsbanks cheføkonom Christian Blaabjerg.

Vestas kan desuden komme i fokus, efter at analytikerne hos UBS har konkluderet, at aktien fortsat ikke har ramt bunden. Finanshuset vurderer, at Vestas' ordremål for året er i fare, idet annoncerede ordrer år til dato ligger 25 pct. under midtpunktet for den udmeldte prognose på 7000-8000 MW i ventede ordrer.

UBS sænker endvidere EPS-estimater for 2012/13 på Vestas med 16-24 pct. som følge af risikoen for et skrumpende europæisk marked. Finanshuset ligger på indtjeningsestimatet dermed ca. 50 pct. under konsensus, skriver Bloomberg. Aktien faldt 0,5 pct. til kurs 63,7 - den laveste slutkurs siden 2004.

Thomson Reuters fortæller, at UBS har sænket sit kursmål på Vestas til 60 kr. fra 80 kr.

Værdien af Carlsbergs aktier i det kinesiske bryggeri Chongqing Brewery faldt igen mandag med 10 pct., og det var dermed ottende børsdag på stribe, at den kinesiske bryggeriaktie falder med det maksimalt tilladelige på en enkelt dag på den kinesiske børs. For Carlsberg har kursfaldet betydet, at bryggeriets aktiepost på 29,7 pct. i Chongqing er blevet 6 mia. kr. mindre værd på papiret de seneste otte børsdage.

Det kinesiske bryggeri, der også forsker i nye lægemidler, har måttet konstatere, at virksomhedens lægemiddelhåb - en hepatitis B-vaccine - er uden virkning, skrev News2biz China i sidste uge. Carlsberg-aktien faldt fredag 0,3 pct. til kurs 393,6.

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Skriv en kommentarer til denne artikel:


Send kommentar


Kursinfo - Carlsberg B

RELATEREDE NYHEDER