Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske Bank/fmd: Vi har ansat den bedste kandidat

19-12-11 kl. 19/12 2011 08:04 | Danske Bank 242,50 (-0,49%)

Eivind Kolding var den bedste kandidat, derfor blev han ansat som ny ordførende direktør i Danske Bank. Så enkelt udlægger hans afløser på bankens formandspost, Ole Andersen, teksten oven på mandag morgens offentliggørelse.

- Det korte svar er, at vi selvfølgelig gerne ville ansætte den bedste kandidat, vi fandt i processen - det har vi fundet i Eivind Kolding. Vi havde selvfølgelig andre kvalificerede kandidater, og jeg er sikker på, at de alle kunne gøre et godt stykke arbejde. Men den bedst egnede er Eivind Kolding, siger Ole Andersen til Ritzau Finans.

Jagten på en ny ordførende direktør har officielt været i gang siden 1. november, hvor banken offentligt annoncerede, at den nuværende topchef, Peter Straarup, var på vej på pension.

- Jeg er ikke kandidat, sagde Eivind Kolding den dag til Ritzau Finans, men det ændrede sig tydeligvis siden.

- Vi har kørt en systematisk søgeproces, som blev varetaget af et nomineringsudvalg, som bestod af Eivind Kolding, Majken Schultz og jeg selv, og vi brugte et professionelt firma til at hjælpe os med at finde egnede kandidater. Under den proces fik Eivind Kolding uopfordret henvendelser fra flere bestyrelsesmedlemmer som mente, det var en god idé, han stillede op til posten, siger Ole Andersen.

Derfra gik det hurtigt.

- I midten af november havde jeg en samtale med Eivind, hvor jeg på bestyrelsens vegne opfordrede ham til at overveje at stille op. Efter kort betænkningstid kom han tilbage til mig og sagde, at han havde overvejet og ville gerne stille sig til rådighed, fortæller Ole Andersen.

Mens Eivind Kolding erklærede sig inhabil i direktørjagten, gik i tænkeboks og fandt hurtigt frem til, at Eivind Kolding var det rigtige valg.

Dermed forbigik bestyrelsen blandt andet de to meget omtalte interne kandidater, bankdirektørerne Tonny Thierry Andersen og Thomas F. Borgen, men formanden frygter ikke, at det vil skade samarbejdet.

- Selvfølgelig tror jeg, at kandidater bliver skuffet, hvis de ikke får jobbet, uanset om de er eksterne eller interne, men jeg er sikker på, vi har en direktion, som er fuldt dedikeret til Danske Bank, siger Ole Andersen.

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - Danske Bank

PRIS 242,50
ÆNDRING -1,20 (-0,49%)
ÅBEN 244,10
SIDSTE LUK 243,70
DEBAT Danske bank fup igen, igen
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER