Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Danske/fmd: Ny kandidat sikrer Mærsk-indflydelse i bestyrelsen

19-12-11 kl. 19/12 2011 09:18 | Danske Bank 242,50 (-0,49%)

Når Danske Bank afholder generalforsamling i marts, bliver Mærsk-gruppens indflydelse i banken genoplivet.

Mandag har banken annonceret, at Eivind Kolding forlader formandsposten. Han er nemlig blevet udpeget som ny ordførende direktør og erstatter Peter Straarup til februar.

Som storaktionær, med i alt mere end 22 pct. af aktierne, er Mærsk-gruppen dog vandt til indflydelse i Danske Bank, og det ser den ud til at få igen efter generalforsamlingen 27. marts.

Bestyrelsen peger nemlig på Trond Westlie, Mærsk-koncernens finanschef, som nyt bestyrelsesmedlem. Og med mindre generalforsamlingen bliver udsat for regulær aktionærrevolution, bliver han formentligt også valgt.

- Først og fremmest er Trond Westlie en kvalificeret kandidat, som kan tilføre værdi til bestyrelsen, siger den nyvalgte formand, Ole Andersen, og tilføjer:

- Der har altid været tradition for, at A.P. Møller-Mærsk har en repræsentant i bestyrelsen. I det øjeblik, Eivind Kolding sætter sig i direktørstolen, er han ikke længere Mærsk-mand og kan ikke repræsentere Mærsk. Og i og med, at A.P. Møller-Mærsk har indvilliget i at give slip på en af deres topdirektører med meget kort varsel, så har vi følt det rimeligt at efterkomme deres ønske om at pege på en ny repræsentant.

Valget er altså fra Mærsk side faldet på den norske finansdirektør Trond Weslite, der har været i koncernen siden 2010 og har en fortid i blandt andet Telenor.

- Ham har vi vurderet som potentielt bestyrelsesmedlem, og vi synes, han er en rigtig god kandidat, så vi har valgt at melde ud nu, så alle diskussioner i den retning er fjernet, forklarer Ole Andersen.

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - Danske Bank

PRIS 242,50
ÆNDRING -1,20 (-0,49%)
ÅBEN 244,10
SIDSTE LUK 243,70
DEBAT Danske bank fup igen, igen
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER