Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/middag: Positive vinde og nye topchefer

19-12-11 kl. 19/12 2011 11:45 | A.P. Møller-Mærsk B 12.280 (+0,08%) | Vestas Wind Systems 572,50 (+1,60%) | Danske Bank 242,50 (-0,49%) | Chr. Hansen Holding 561,00 (+0,36%) | Pandora 600,50 (-0,41%)

Det danske aktiemarked ligger mandag middag med en generelt positiv tendens. Danske Bank har fået vind i sejlene efter det er blevet officielt, at ordførende direktør Peter Straarup bliver afløst af Maersk Lines topchef Eivind Kolding, der hidtil også har siddet for bordenden i Danske Banks bestyrelse.

I den modsatte ende af C20-indekset ligger Vestas, efter at de amerikanske politikere har lukket forhandlingerne om den afsluttende skattelovpakke uden en forlængelse af PTC-skattekreditordningen for vindmølle-industrien.

- Man må konstatere, at markedsstemningen er vendt rundt. Det er ikke afstedkommet af de store nyheder, men vi kan konstatere, at man venter, at EU's finansministre finder en løsning på gældskrisen, siger aktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea.

C20-indekset ligger ved middagstid med en stigning på 0,7 pct. i indeks 375,32.

Danske Banks topchef hedder fra 15. februar Eivind Kolding, der afløser Perter Straarup på posten. Og det er et tilvalg og ikke et fravalg, lyder det.

- Det var svært at sige nej tak til. Fristelsen var for stor, så jeg måtte sige farvel til noget, jeg nok egentlig havde regnet med at fortsætte en del længere, siger Eivind Kolding til Ritzau Finans og pointerer, at det ikke umiddelbart vil betyde store ændringer i Danske Banks stil.

- Først og fremmest drejer det sig om at eksekvere de planer, der allerede er meldt ud. Vi skal forhøje indtjeningen, vi skal reducere omkostninger og vi skal øge kundefokus, lyder det fra den kommende Danske Bank-topchef.

Danske Bank-aktien stiger 1,7 pct. til 73,05 kr. oven på den nyhed.

I modsat ende af C20 er Vestas ramt af de amerikanske politikeres modvilje til at give skatterabatter til vedvarende energi. De dårlige nyheder falder sammen med endnu en nedjustering af kursmålet på aktien - denne gang fra den schweiziske storbank UBS.

- Der er masser af de store finanshuse, som har skåret i anbefalinger og kursmål. Men hvad der er vigtigt at hæfte sig ved er, at der i USA er fremlagt et energilovforslag, som ikke indeholder en forlængelse af PTC-ordningen. Den er vigtig for Vestas, da den giver klare skattefordele og dermed incitament til at investere i vedvarende energi, siger Jesper Bamberger, der peger på, at selv om ordningen først udløber i slutningen af 2012, bliver mange af vindudviklerne tilbageholdende, da der nemt kan gå et år eller to for at få projekter, tilladelser og finansiering på plads.

Vestas falder 4 pct. til 61,15 kr. - det laveste niveau i mere end otte år.

Med i bunden af indekset ligger Coloplast. Jyske Bank har nedjusteret aktien til "reducér" fra "køb", da Coloplast vurderes at stå overfor en lang række udfordringer.

- Vi vurderer, at markedet ikke i fuldt omfang har indregnet vores bekymringer om en succesfuld turnaround i Hud- og Sårpleje divisionen, de fortsatte udfordringer i USA og risikoen for prispres som følge af ventede reduktioner i tilskud afledt af de massive budgetunderskud i Europa, skriver Jyske Banks senioranalytiker Frank Hørning Andersen.

Coloplast falder 0,6 pct. til 796,50 kr.

Chr. Hansen får et klap på skulderen af børshuset Cheuvreux, som tilføjer aktien på listen over finanshusets stærkest anbefalede aktier, den såkaldte "Selected List".

Aktien stiger 2,2 pct. til 118 kr.

Hos A.P. Møller-Mærsk trækker tabet af Maersk Lines topchef ikke umiddelbart ned. Ny mand på posten bliver Søren Skou, der vil fokusere på yderligere konsolidering.

- Markedet er i en hård situation. Vi vil se konsolidering og vi vil se restruktureringer. Der er ganske meget overkapacitet, siger Søren Skou til Bloomberg.

A.P. Møller-Mærsk stiger 1,6 pct. til 35.060 kr.

Også smykkevirksomheden Pandora har fået ny topchef. Her skal nordmanden Björn Gulden implementere en færdig ny strategi, når han tiltræder den 1. marts næste år. Strategien bliver først offentliggjort i forbindelse med årsregnskabet.

- Vi vil præsentere strategien i slutningen af februar og Björns job bliver at eksekvere strategien med resten af teamet, siger bestyrelsesformand Allan Leighton til Ritzau Finans.

Pandora, der netop har måttet forlade C20 indekset, stiger 1,1 pct. til 50,55 kr.

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - A.P. Møller-Mærsk B

PRIS 12.280
ÆNDRING +10,00 (+0,08%)
ÅBEN 12.270
SIDSTE LUK 12.270
DEBAT APM. Maersk
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER