Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aktier: Kolding tog over efter Straarup

19-12-11 kl. 19/12 2011 16:33 | A.P. Møller-Mærsk B 12.280 (+0,08%) | Vestas Wind Systems 572,50 (+1,60%) | Danske Bank 242,50 (-0,49%) | Pandora 600,50 (-0,41%) | Nordea Bank 77,10 (+0,06%)

Skibsreder Eivind Kolding fra Maersk Line bliver ny direktør i Danske Bank. Nyheden stjal fokus, om end hverken Mærsks eller Danske Banks aktiekurser blev synderligt påvirket af skiftet.

Til gengæld var der selskabsspecifikke nyheder bag Chr. Hansens kursudvikling. Finanshuset Cheuvreux satte aktien på listen over finanshusets stærkest anbefalede aktier, den såkaldte "Selected List". Hidtil har Cheuvreux haft anbefalingen "outperform" på aktien.

Chr. Hansen sluttede som C20-indeksets topscorer med en stigning på 1,7 pct. til kurs 117,5.

I den anden ende af indekset startede Vestas ugen på en ny og dybere kursbund efter, at endnu et finanshus reducerede kursmålet for aktien.

Det er UBS, der nu mener, at Vestas-aktien bør prissættes til 60 kr. - 20 kr. billigere end finanshusets tidligere skøn.

Vestas endte dagen i kurs 59. Så billig har aktien ikke været siden sommeren 2003.

Medvirkende årsag til kursfaldet kan også være, at den amerikanske kongres netop har afsluttet sit lovgivende arbejde uden den forlængelse af støtteordningen til vedvarende energi, PTC, som den globale vindmølleindustri havde håbet på.

Det var ifølge aktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea dagens vigtigste nyhed, selvom den nærmest druknede i nyheden om direktørskiftet i Danske Bank.

- Jeg hæfter mig allermest ved Vestas. Skatterabatten udløber ved udgangen af 2012. Det er rigtig vigtigt for Vestas, pointerer Jesper Bamberger.

Bankerne havde en god dag rundt omkring i Europa, og C20-indeksets nye medlem Nordea endte næsthøjest med en stigning på 1,7 pct. til kurs 41,4. Danske Bank endte med en stigning på blot 0,4 pct. til kurs 72. Dermed er kursen omkring 8 kr. lavere, end da Peter Straarup trådte til som ordførende direktør i april 1998. Men selvom kursudviklingen mildt sagt ikke har været imponerende - C20 er i samme periode steget omkring 55 pct. - så har Danske Bank gennem tiden betalt pæne udbytter.

Alt i alt har aktionærerne fået 54,6 kr. i udbytte pr. aktie i Straarups tid som ordførende direktør.

I Maersk Line tager skibsreder Søren Skou over efter Eivind Kolding. Men strategien bliver der ikke lavet om på, fastslog ledelsen på Esplanaden.

- Hovedopgaven for Søren Skou bliver selvfølgelig at videreføre den succes, Maersk Line har etableret over de sidste år, og så bliver det at tage bestik af den meget vanskelige situation, der hersker på verdensmarkedet i øjeblikket og få genetableret indtjeningen hurtigst muligt, fastslog administrerende direktør for A.P. Møller - Mærsk, Nils Smedegaard Andersen over for Ritzau Finans.

Hos Sydbank fremhævede senioranalytiker Jacob Pedersen, at den strategi, Maersk Line hidtil har kørt efter, går ud på at mase de mindre aktører ud af markedet, koste hvad det vil. Det kan betyde en periode med meget store underskud, og der er det selvfølgelig spørgsmålet, om Søren Skou er enig i, at det er den rigtige strategi, eller om han mener, at det kan håndteres på anden vis, påpeger Sydbank-analytikeren.

Nils Smedegaard Andersen understregede, at strategien er uændret.

- Vi har kørt en strategi, som handler om ikke at miste markedsandele, og det er også lykkedes os at fastholde vores markedsandel. Den skal helt klart fastholdes. Vi er ikke villige til at afgive markedsandele fremover, sagde Nils Smedegaard Andersen.

Maersk Line venter selv at komme ud af 2011 med et underskud, og med rekordlave rater på den vigtige Asien-Europa containerfart tegner et udfordrende år sig forude.

Mærsk-aktien endte 0,6 pct. højere i kurs 32.860.

I ly af den heftige nyhedsstrøm kunne Pandora, der havde sin første dag uden for C20-indekset, langt om længe annoncere, hvem der bliver ny topchef i smykkekoncernen. Det bliver nordmanden Björn Gulden, der tager over efter den midlertidige topchef, der har passet butikken, siden Mikkel Vendelin Olesen blev fyret i august.

- Vi vil præsentere den nye strategi i slutningen af februar og Björns job bliver at eksekvere strategien med resten af teamet, sagde bestyrelsesformand Allan Leighton til Ritzau Finans.

Sine Schack Vestergaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - A.P. Møller-Mærsk B

PRIS 12.280
ÆNDRING +10,00 (+0,08%)
ÅBEN 12.270
SIDSTE LUK 12.270
DEBAT APM. Maersk
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER