Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktier/åbning: Forsigtig optimisme fra morgenen af

22-12-11 kl. 22/12 2011 08:28 | Carlsberg B 730,50 (+0,14%) | FLSmidth & Co. 438,00 (0,00%) | A.P. Møller-Mærsk B 12.280 (+0,08%) | TK Development 9,40 (0,00%) | Vestas Wind Systems 572,50 (+1,60%)

Efter en lidt usikker åbning har investorerne vendt tommelen opad og handler C20-indekset op med 0,4 pct. til indeks 381,53 efter 20 minutters handel.

I toppen fører blandt andre FLSmidth, Vestas og A.P. Møller - Mærsk an med stigninger på mere end 1 pct. Ingen af de selskaber er dog udsat for særlige begivenheder eller omtale i dag.

I den tunge ende trækker Novo Nordisk ned med et fald på 0,2 pct. til 648 kr. og bremser dermed noget af C20's momentum i kraft af aktiens store indeksvægt.

TK Development leverede kort før børsåbning dagens eneste regnskab. Ejendomsudviklingselskabet har i de første ni måneder af regnskabsåret 2011/12 haft et overskud efter skat på 44,3 mio. kr. Samtidig fastholder TK Development en forventning om et samlet overskud efter skat i omegnen af 100 mio. kr. for regnskabsåret, som slutter 31. januar.

Det betyder, at selskabet skal løbe stærkt i sidste kvartal, men sidste år fik det da også et nettooverskud på over 60 mio. kr. i kvartalet, så hvis de takter gentages, ser det godt ud i forhold til forventningerne. TK Development-aktien reagerer også pænt på regnskabet - den stiger 10,4 pct. til 13,80 kr.

Carlsberg er igen ramt af et nyt kursdyk i det kinesiske Chongqing Brewery, som det danske bryggeri ejer 29,7 pct. af.

Chongqing-aktien faldt torsdag med de maksimalt tilladte 10 pct. på børsen i Kina, hvilket var tiende gang på 11 handelsdage, at den grænse blev nået. Årsagen skal findes i, at en hepatitis B-vaccine, bryggeriet var i gang med at udvikle, har vist sig værdiløs. Det har tæsket 65 pct. af kursværdien ud af Chongqing Brewery på to uger og dermed gjort Carlsbergs ejerandel ca. 6,7 mia. kr. mindre værd.

Carlsberg-aktien har de seneste to uger klaret sig dårligere end C20-indekset, men torsdag stiger B-aktien i bryggeriet med 0,5 pct. til 394 kr.

Veloxis Pharmaceuticals, der tidligere var kendt som LifeCycle Pharma, har også kastet en luns til nyhedsstrømmen med offentliggørelsen af, at biotekselskabet har udlicenseret de amerikanske markedsføringsrettigheder for produktet Fenoglide til firmaet Santarus. Desuden har Veloxis indgået forlig i en patentretssag i USA.

Samtidig har analytikerne i Handelsbanken indledt dækning af Veloxis-aktien med anbefalingen "Køb" og kursmålet 2,5 kr.

Veloxis-aktien springer i vejret med 11 pct. oven på de gode nyheder og ligger nu i en kurs på 0,81 kr.

Derudover er morgenen tynd på nyheder både omkring de danske aktier og den europæiske politiske og økonomiske krise, så fokus retter sig - hvis intet uventet kommer i vejen - i stedet mod de amerikanske økonomiske nøgletal, der præger eftermiddagen. Det er blandt andet opgørelsen over nytilmeldte ledige, som investorerne vil holde skarpt øje med, når den lander kl. 14.30 dansk tid.

- De nye dagpengesøgende tiltrækker sig opmærksomhed, fordi sidste uges tal var positivt - det bliver spændende at se, om det var lidt tilfældigt, eller om kurven er ved at accelerere nedad, siger Michael Borre.

Helt præcist viste sidste uges tal, at 366.000 havde stillet sig i ledighedskøen for første gang. Det var et fald på næsten 20.000 mod ugen før og langt under økonomernes bud på 390.000. For dagens nøgletal siger estimatet fra Bloomberg, at 380.000 vil have stillet sig i dagpengekøen i den forudgående uge.

Også forbrugertillidsindekset fra University of Michigan for december vil ifølge Michael Borre tilkalde sig opmærksomhed. Økonomerne venter ifølge Bloomberg en stigning i indekset til 68,0 efter sidste måneds tal på 67,7.

- Det er et af de semitunge nøgletal, og der begynder vi også at se en bedring. De sidste fire måneder er indekset steget - det er stadig på et historisk set lavt niveau, men måske er det her de første tegn på, at forbrugerne er ved at smide sortsynet, siger Michael Borre.

De to nøgletal bliver suppleret af statistik for det amerikanske bruttonationalprodukt, Chicago Fed-indekset, forbrugs- og pristal samt det seneste husprisindeks.

Endelig viste Danmarks Statistisk reviderede BNP-tal for Danmark, at økonomien "kun" skrumpede med 0,5 pct. i tredje kvartal set mod andet kvartal. Første opgørelse viste ellers en tilbagegang på 0,8 pct.

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Skriv en kommentarer til denne artikel:


Send kommentar


Kursinfo - Carlsberg B

RELATEREDE NYHEDER