FLSmidth/Carnegie: Sikker på at nå ordreforventninger
30-12-11 kl. 30/12 2011 11:30 | FLSmidth & Co. 438,00 (0,00%)
Med torsdagens storordre på to brasilianske cementfabrikker for 750 mio. kr. er den danske ingeniørkoncern FLSmidth blevet endnu mere sikker på at nå forventningerne til ordreindgangen for 2011. Og for ordreindgangen specifikt for mineralområdet er der udsigt til rekordindgang. Det vurderer aktieanalytiker Lars Topholm i Carnegie Bank.
- Jeg havde lagt en storordre ind i mine forventninger. Men jeg havde ventet, at den kom fra Rusland, hvor der er optræk til to store projekter. Nu kom den fra Brasilien, og det er kun godt, for så er der jo stadig mulighed for en russisk ordre, siger Lars Topholm.
På baggrund af FLSmidths regnskab for tredje kvartal har han skruet forventningerne til koncernens ordreindgang for hele 2011 op til 24,5 mia. kr.
- Jeg er ikke i tvivl om, at de når det, siger Lars Topholm.
Til sammenligning ventede analytikerne en ordreindgang på 22,4 mia. kr., da SME Direkt spurgte dem umiddelbart før offentliggørelsen af regnskabet for tredje kvartal. På det tidspunkt estimerede Lars Topholm en ordreindgang på 21,5 mia. kr.
For mineralområdet regner Lars Topholm med, at FLSmidth har haft en ordreindgang alene i fjerde kvartal på godt 4 mia. kr. sammensat af store, annoncerede ordrer på 1,15 mia. kr. og uannoncerede, mindre ordrer på 2,9 mia. kr. Usikkerheden knytter sig naturligvis til de uannoncerede, små ordrer, og her har Lars Tophold taget udgangspunkt i en ordreindgang, der svarer til ca. 80 pct. af indgangen i tredje kvartal - for at være på den sikre side.
Sammen med en ordreindgang i årets første tre kvartaler på 12 mia. kr. giver forventningen til fjerde kvartal en total på 16 mia. kr., og det er rekordstort, noterer Lars Topholm.
For ordreindgangen til cementforretningen er Lars Topholm lidt mere afdæmpet i sine forventninger.
- Jeg tror, de har haft et dårligt år med en ordreindgang på 8,5 mia. kr. I 2010 var ordreindgangen på 10 mia. kr., konstaterer han.
Optimismen på vegne af mineralområdet begrunder Lars Topholm med, at den ventende effekt af recessionen er udeblevet i fjerde kvartal. Måske fordi recession kun har ramt Europa og ikke resten af verden.
- Og så må man tage i betragtning, at mineralindustrien planlægger med en horisont på 30-40-50 år, så der skal virkelig være tale om en alvorlig, global recession, hvis det skal have effekt, påpeger han.
Dertil kommer, at de projekter, FLSmidth involveres i, ligger relativt langt henne i projektkæden. Det betyder, at ordregiverne allerede har foretaget store investeringer, men de mangler endnu de komponenter, som FLSmidth kan levere, inden mineselskabet kan begynde at få afkast af investeringerne, bemærker Lars Topholm.
Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Skriv en kommentarer til denne artikel:
Send kommentar