Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Storbanken Goldman Sachs' topchef venter højere rente i USA

13/6 06:34

David Solomon, der er topchef i den amerikanske investeringsbank Golman Sachs, regner med, at centralbanken i USA vil blive tvunget til at hæve sin rente yderligere på grund af den genstridige inflation.

- Inflationen er en smule mere klistret, og jeg mener, set på de mulige udfald, at der er en rimelig sandsynlighed for, at renterne vil gå højere, sagde David Solomon tirsdag til tv-stationen CNBC.

- Hvis renterne gør det, vil det formentlig gøre det økonomisk miljø lidt mere udfordrende.

Goldman Sachs CEO er dog også overrasket over, hvor modstandsdygtig økonomien har været over for de strammere lånevilkår, efter Federal Reserve har strammet pengepolitikken på ti rentemøder i træk ved at løfte renten fra omtrent nul i marts 2022 til senest 5,00-5,25 pct.

- Vi vil klare os igennem herfra med en meget blødere landing, end vi havde forventet.

David Solomons egne økonomer i Goldman Sachs har senest sænket sandsynligheden for en recession i USA inden for de kommende 12 måneder til 25 pct. fra 35 pct.

Handelen med rentefutures pegede mandag på en sandsynlighed på omkring 75 pct. for, at centralbanken på onsdag vil holde sin rente i ro i intervallet 5,00-5,25 pct.

Markedet sætter dog en sandsynlighed på mere end 85 pct. for endnu en forhøjelse til juli, inden der i fjerde kvartal igen ventes en nedsættelse til det nuværende renteniveau.

I den seneste prognose fra marts pegede chefgruppen i den amerikanske centralbank på, at renten i år ville slutte i 5,125 pct., altså det nuværende niveau, men dengang var markedets forventning faktisk, at renten ville slutte 2023 helt nede i 3,86 pct.

.\\˙ MarketWire