Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirsdagens internationale avisuddrag med Goldman Sachs, Grubhub og JPMorgan

13/6 07:06

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM)

BANKCHEFER SER SPÆDE TEGN PÅ BEDRING I INVESTERINGSBANKAKTIVITETER

Topchefer hos Goldman Sachs og Morgan Stanley ser spæde tegn på bedring inden for deres pressede investeringsbankaktiviteter, som har været igennem omfattende nedskæringer, efter at højere renter har dæmpet aktiviteten. (GOLDMAN SACHS AND MORGAN STANLEY CEOS SEE "GREEN SHOOTS" ON WALL STREET)

BREDT AMERIKANSKE AKTIEINDEKS I HØJESTE NIVEAU I MERE END ET ÅR

Amerikanske aktier nåede mandag det højeste niveau i mere end et år, efter en dag hvor investorerne særligt havde appetit på teknologiaktierne. Aktierne ligger dog fortsat noget under rekordniveauerne fra i starten af 2022, men det har begyndt året stærkt. I sidste uge nåede S&P 500 op på en stigning på 20 pct. siden sit seneste lavpunkt i oktober, hvilket er ensbetydende med det, som kaldes et "bull market". (S&P 500 NOTCHES HIGHEST CLOSE IN MORE THAN A YEAR)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM)

GRUBHUB FYRER OMKRING 15 PCT. AF PERSONALET

Grubhub afskediger omkring 15 pct. af sin arbejdsstyrke, da den Chicago-baserede fødevareleveringsvirksomhed søger at reducere omkostningerne for at forblive konkurrencedygtig, viser en e-mail set af The Wall Street Journal. (GRUBHUB TO LAY OFF ABOUT 15% OF STAFF)

OPLØSNING AF GOOGLE AD-TECH BUSINESS NU OGSÅ PÅ BORDET I EUROPA

EU's konkurrencemyndigheder overvejer at forfølge en opløsning af Googles reklameteknologivirksomhed som en del af en ny antitrust-klage, siger folk med kendskab til sagen. Det eskalerer et transatlantisk pres for at løsne søgegigantens greb om digitale annoncer. (BREAKUP OF GOOGLE AD-TECH BUSINESS NOW ON TABLE IN EUROPE, TOO)


THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK)

BANK OF ENGLAND-MEDLEM SER MULIGT BEHOV FOR YDERLIGERE STRAMNINGER

Bank of England kan være nødsaget til at sætte renten yderligere op for at bringe inflationen ned, selv om det giver et stigende pres på husholdningerne fra stigende låneomkostninger. Det siger et eksternt medlem af bankens rentekomité. De stigende låneomkostninger er ifølge det eksterne medlem en pris, der er værd at betale. (BANK OF ENGLAND RATE-SETTER SAYS FURTHER HIKES MAY BE NEEDED)

AMERIKANSK TOPINVESTOR I TEKNOLOGI ÅBNER KONTOR I STORBRITANNIEN GRUNDET KRYPTO-VENLIG TILGANG

Et førende amerikansk tech-investeringsfirma, der blandt andet satser på Facebook og Twitter, åbner sit første kontor uden for USA i London med henvisning til den tilgang, som Storbritannien har til kryptoregulering. Firmaet vil åbne senere på året og være dedikeret til at investere i krypto- og tech-startups i Storbritannien og Europa. (TOP US TECH INVESTOR OPEN OFFICE IN UK CITING CRYPTO-FRIENDLY APPROACH

THE TIMES (WWW.THETIMES.CO.UK)

JPMORGAN INDGÅR FORLIG MED EPSTEIN-OFRE

JPMorgan Chase er gået med til at betale 290 mio. dollar i et forlig i en sag, hvor storbanken var blevet beskyldt for at have tjent på og hjulpet til med at facilitere den pædofile erhvervsmands Jeffrey Epsteins sexhandelsaktiviteter. (JPMORGAN CHASE AGREES $290M SETTLEMENT WITH JEFFREY EPSTEIN VICTIMS)

NIKKEI ASIA (ASIA.NIKKEI.COM)

TOYOTA VIL UDRULLE SOLID-STATE-BATTERI I ELBILER ALLEREDE I 2027

Toyota Motor sigter mod at frigive et elektrisk køretøj drevet af et fuldstændigt solid-state batteri allerede i 2027, hvor teknologien forventes at mere end fordoble bilens rækkevidde fra en enkelt opladning. (TOYOTA TO ROLL OUT SOLID-STATE-BATTERY EVS AS SOON AS 2027)

SOUTH CHINA MORNING POST (WWW.SCMP.COM)

KINESISKE ELBILER VIL EROBRE 15 PCT. AF DET EUROPÆISKE MARKED I 2025 I ET SPRING FREMAD FOR EKSPORTEN: KPMG-ØKONOM

Kinesiske bilproducenter forventes at erobre omkring 15 pct. af Europas marked for elektriske køretøjer i 2025, efterhånden som spillere som BYD, Nio og Li Auto vinder popularitet blandt europæiske forbrugere, spår en økonom hos KPMG. (CHINESE ELECTRIC CARS TO CAPTURE 15 PER CENT OF EUROPEAN MARKET BY 2025 IN LEAP FORWARD FOR EXPORTS: KPMG ECONOMIST)

DAGENS NÆRINGSLIV (WWW.DN.NO)

Enkelte norske virksomheder nyder godt af en lav kurs på norske kr., hvilket kan bidrage til kursstigninger, vurderer porteføljeforvalter, som er overrasket over, hvor svagt børsen i Oslo har responderet (DISSE SELSKAPENE TJENER MEST PÅ LAV KRONEKURS)

.\\˙ MarketWire