Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Bank har appetit på yderligere opkøb: "Vil fortsætte med at holde os til"

13/6 11:48

Jyske Bank har det seneste år markeret sig stærkt som konsoliderende part på det danske bankmarked med først opkøbet af Handelsbanken i Danmark og senest tirsdag også med overtagelsen af PFA Bank.

Banken med hovedkontor i Silkeborg har dog appetit på mere i fremtiden, lyder det fra direktør Lars Stensgaard Mørch i et interview med MarketWire. Men mulighederne er svære et forudsige.

- Normalt er vi jo ikke ret gode til at se, hvad det er for nogle muligheder, som kommer til at være der, når vi kigger fremad. Til gengæld kan vi jo se, at når man kigger tilbage, så er der løbende nogle muligheder, siger Lars Stensgaard Mørch.

MULIGHEDER DUKKER OP

Muligheden med Handelsbanken i Danmark for et års tid siden viser, at der pludselig kan opstå muligheder, som var svære - eller måske umulige - at forudsige.

- Havde du spurgt os for lidt over halvandet års tid siden, hvad sandsynligheden var for, at vi var gået sammen med Handelsbanken, så havde vi, hvis vi havde svaret, nok sagt, at det kunne vi håbe på, men måske ikke tro på det på det tidspunkt, siger Lars Stensgaard Mørch.

Og ud af det blå kom meddelelsen tirsdag om Jyske Banks opkøb af PFA Bank for 245 mio. kr. Endnu en som Lars Mørch kalder "en attraktiv mulighed".

- Vi vil fortsætte med at holde os til, når der er attraktive muligheder. Vi håber på, at vi kan gøre en god handel her for alle parter, altså for både PFA, for kunder, medarbejde og Jyske Bank - og så håber vi, at nogen vil skele til hos, hvis de har et godt og stærkt aktiv, siger Lars Stensgaard Mørch.

Mens PFA Bank beskrives som et kvalitetsaktiv, så er opkøbet ikke noget, der kommer til at ændre det store i forhold til markedsandele på det danske bankmarked.

- I forbindelse med sådan en handel som den her bliver der ikke flyttet markedsandele i noget nævneværdigt omfang. Men det er et kvalitetsaktiv, og vi er interesserede, når der er kvalitetsaktiver til salg, og vi kan se, at vi kan håndtere det aktiv på en god måde og kan få en værdiskabende forretning ud af det, siger Lars Stensgaard Mørch.

OVERTAGNE KUNDER MØDES MED BREDERE TILBUD

Han fremhæver i PFA Bank en kombination af gode kunder, gode medarbejdere, men også nogle nye produkter. Banken adskiller sig fra andre banker ved ikke at have udlån. Det betyder også, at det ca. 10.000 kunder, som banken har på privatkundesiden, ofte har en anden hovedbankforbindelse.

Her håber Jyske Bank naturligvis på at kunne udbrede kundeforholdet.

- Vores vurdering er jo, at vi kan tilbyde kunderne noget. Vi kan tilbyde dem det, de sådan set har sagt ja til nu, og på toppen af det kan vi tilbyde dem paletten, som en fuldservice bank har.

- Det er særligt på lånesiden, hvor der kommer noget til, med et rigtigt godt setup på boliglån og på lån i det hele taget - og så har vi en meget stærk kapitalforvaltning og gode tilbud til kunderne der også, som er bredere end det, som PFA Bank tilbyder i dag, fremhæver Lars Stensgaard Mørch.

.\\˙ MarketWire