Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestjysk Banks topchef om opjustering: Økonomer frygtede opbremsning - det er ikke sket

14/6 13:05

Vestjysk Bank ser fortsat høj kundeaktivitet og må erkende, at banken var for pessimistisk, da den lagde budgetterne for 2023.

Årsforventningerne er netop opjusteret med et trecifret millionbeløb til et resultat før skat på 1000-1100 mio. kr. mod tidligere 800-875 mio. kr. Og det skyldes blandt andet et generelt højt aktivitetsniveau.

- Da vi slutningen af 2022 sad og kiggede ind i 2023 for at lægge budgetterne, lyttede vi meget til økonomerne, der frygtede en kraftig opbremsning. Det forsøgte vi selvfølgelig at lade afspejle i vores budgetter for 2023, så vi ikke forudså samme aktivitet på kundedelen som tidligere. Men der må vi bare sige, at det er jo ikke sket, siger Jan Ulsø Madsen, administrerende direktør i Vestjysk Bank, til MarketWire.

Han peger på, at kunderne på trods af høj inflation og højere renter stadig har mod på forbrug og investeringer i aktier og obligationer.

Og det betyder, at banken faktisk oplever efterspørgsel efter hele paletten af produkter, også boliglån.

- Der er stadig mulighed for konverteringer på realkreditområdet. Bolighandlerne er heller ikke gået i stå. Der er måske færre end sidste år, men de er ikke gået i stå, konstaterer Jan Ulsø Madsen.

Ud over et generelt højt aktivitetsniveau, er Vestjysk Bank tillige begunstiget af lavere nedskrivninger.

Faktisk venter Vestjysk Bank ifølge Jan Ulsø Madsen en tilbageførsel i første halvår.

- Ud fra samme overskrift, det vil sige, hvis økonomien strammer til og arbejdsløsheden stiger, havde vi ventet, at så får vi nok også problemer i kreditbogen. Men det har vi ikke set, fastslår Jan Ulsø Madsen.

Den sidste af i alt tre begrundelser for opjusteringen er en positiv udvikling i bankens egenbeholdning, der hovedsageligt er placeret i korte obligationer.

.\\˙ MarketWire