Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nvidia løftes efter Morgan Stanley ser aktien som topvalg i chipsektoren

16/6 13:33

Nvidia stiger 1,6 pct. til 433,15 dollar i det amerikanske formarked, efter at finanshuset Morgan Stanley har sat aktien som topvalg i den amerikanske mikrochipsektor, hvor den overtager pladsen fra AMD.

Det positive syn på chipgiganten skyldes ikke mindst, at det ses drage fordel af den stigende interesse for kunstig intelligens, AI.

Morgan Stanley hæver kursmålet for Nvidia til 500 dollar fra 450 dollar, og kursmålet for AMD hæves til 138 dollar fra 97 dollar. Begge aktier får gentaget anbefalingen "overvægt", skriver Bloomberg News.

- AI-temaet er fortsat det vigtigste aspekt ved de nuværende forhold, og Nvidia er det eneste selskab i en position til at overgå analytikernes forventninger og hæve prognosen i år, skriver analytikerne Joseph Moore og Scott Fessler ifølge Bloomberg News.

Det pointeres også, at værdiansættelserne i sektoren er øget som følge af den seneste massive optur til AI-relaterede aktier, men Nvidias indtjeningsmultipler er faktisk skrumpet som følge af stigende indtjeningsestimater.

Der flages dog også for en "kannibalisering" i sektoren, hvor investeringer i server/cloud-markeet skiftes væk fra tradition infrastruktur til AI.

AMD indikeres 0,7 pct. højere i 125,13 dollar i fredagens amerikanske formarked.

.\\˙ MarketWire