Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ALK-formand om direktørskifte: Bestyrelsen har ønsket smidigt generationsskifte

19/6 10:38

ALK Abellós kommende direktørskifte sker på initiativ af ALK's bestyrelse, der har ønsket at langtidssikre chefposten med et kontrolleret direktørskifte for at fortsætte den nuværende strategi.

Det fortæller selskabets bestyrelsesformand, Anders Hedegaard, efter at ALK mandag morgen har annonceret, at selskabets administrerende direktør, Carsten Hellmann, fratræder ved udgangen af 2023.

Han efterfølges af 45-årige Peter Halling senest den 1. januar 2024.

- Vi har ønsket at sikre selskabet på længere sigt - og at sikre et generationsskifte på chefposten så smidigt som muligt. Det er vi lykkes med her, siger Anders Hedegaard til MarketWire.

Han fortæller, at bestyrelsen har taget initiativ til processen omkring direktørskiftet. Der er tale om et forløb over en periode, hvor bestyrelsen har drøftet med Carsten Hellmann, hvordan ALK sikres bedst muligt for de kommende år.

- Carsten har igennem syv år leveret det ene år efter det andet, og derfor har det været endnu vigtigere, at bestyrelsen har været velforberedt på det tidspunkt, det kunne ske, at Carsten ville noget andet, siger Anders Hedegaard.

Selve beslutningen om at lede mere aktivt blev truffet for nogle måneder siden af bestyrelsen efter dialog med Carsten Hellmann.

- Carsten har gjort et knaldgodt stykke arbejde, og vi har stor tiltro til Carsten, og derfor er han her også de næste seks måneder. Jeg har lige siddet sammen med ham, og han sprudler af energi og er fuldstændig indforstået med, at det rigtige er at lave en fornuftig overgang til en ny direktør, siger Anders Hedegaard.

SKAL FORTSÆTTE STRATEGIEN

Direktørskiftet ændrer heller ikke på ALK's prioriteter fremadrettet.

- ALK har en række initiativer i støbeskeen, som er rigtig spændende. Man skal udvide børneindikationen i Europa, vi skal ind i Kina, vi skal have armene omkring USA, og vi skal have styrket pipelinen. Det er alle prioriteter, der er sat af Carsten og ledelsesteamet, og de rækker langt videre end 2025. Derfor har vi også ønsket én, der er yngre og har et længere perspektiv. Og det har vi fundet i Peter Halling, siger Anders Hedegaard.

Den nye ALK-topchef kommer fra en stilling som administrerende direktør for Fertin Pharma, og inden da har han blandt andet arbejdet hos Novozymes, Ingredion Inc. og Doehler Group.

- Peters personlighed og stærke lederegenskaber er det, der står frem, når man dykker ned i hans referencer rundt omkring, og det er vi helt overbeviste om vil være en fantastisk kombination med den ledergruppe, der er i forvejen i ALK, siger Anders Hedegaard.

59-årige Carsten Hellmann vil forfølge en bestyrelseskarriere. Han er blandt andet allerede medlem af bestyrelsen hos Coloplast.

Den snart forhenværende ALK-chef har været i front for allergivaccineselskabet i næsten syv år. Siden sin tiltrædelse er aktiekursen næsten fordoblet fra 46 kr. til en lukkekurs på 89,15 kr. i fredags.

Aktien falder mandag formiddag med lidt over 8 pct. til 81,90 kr. som reaktion på nyheden om Carsten Hellmanns exit.

FÅR TO ÅRS LØN MED

Som led i fratrædelsen får Carsten Hellmann blandt andet to års løn med sig, fortæller Anders Hedegaard.

Peter Halling har opsagt sin stilling i Fertin Pharma. På hvilke vilkår han hentes til ALK, ønsker Anders Hedegaard ikke at gå dybere ned i på nuværende tidspunkt.

.\\˙ MarketWire