Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Jyske Bank får neutral anbefaling hos schweizisk storbank

20/6 06:34

Der er egentlig ros til Jyske Bank for bankens evne til at konsolidere midtmarkedet i den danske banksektor og for at være godt på vej til at indfrie eller overgå sine egne finansielle mål for 2023.

Aktien er dog prissat på baggrund af for optimistiske forventninger i markedet og hos analytikerne til makroudviklingen og derfor også til indtjeningen i 2024 og 2025, og på den baggrund indleder den schweiziske investeringsbank UBS en analysedækning af Jyske Bank med en "neutral"-anbefaling.

I sin analyse fremhæver investeringsbanken, at Jyske Bank de seneste ti år har øget sin markedsandel på udlån fra omkring 5-6 pct. til nu mere end 12 pct.

- Dette er opnået gennem en kombination af organisk vækst og opkøb. Øget skala har medført forbedret operationel effektivitet, hvor Jyske Bank i det store hele nu har lukket hullet op til konkurrenterne, heddet det i analysen.

UBS peger på opkøbene af BRF Kredit og Svenska Handelsbankens danske forretning som de væsentligste i perioden, og samtidig fremhæves det, at Jyske Bank har vist, at den kan gennemføre integration til tiden og i henhold til budgetterne.

- Selv om vi mener, at Jyske Bank er åben over for vækst drevet af opkøb fremadrettet, tror vi, at det på kort sigt er mindre sandsynligt med transformerende handler, da fokus ventes at være på integrationen af Svenska Handelsbankens danske forretning.

UBS har sat et kursmål for aktien i Jyske Bank til 576 kr. per aktie, hvilket svarer til et potentiale på knap 9 pct. i forhold til mandagens lukkekurs i 531 kr.

Lige nu handles Jyske Banks aktie i 7,3 gange den ventede indtjening per aktie i 2024, hvilket er en rabat til den historiske vurdering, men den schweiziske investeringsbank beregner, at sektoren som helhed handles til en endnu større rabat.

- Vi ser Jyske Bank have en præmie på 10 pct. i forhold til sine nordiske peers, derfor vores "neutral"-anbefaling.

.\\˙ MarketWire