Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo efter kæmpe efterspørgsel: Sænker lanceringstempo for Wegovy på nye markeder

20/6 12:18

En enorm efterspørgsel efter Novo Nordisks fedmemiddel, Wegovy, i USA betyder, at tempoet for lancering af midlet til nye markeder i Europa bliver sænket.

Det siger topchefer fra den danske medicinalkoncern tirsdag ifølge Reuters.

- Vi er på kort sigt udfordret, fordi vi ikke fuldt ud kan imødekomme efterspørgslen. Men alle kan være sikre på, at vi er stærkt engagerede i at sikre, at patienterne over tid får den medicin, de forventer, siger administrerende direktør hos Novo Nordisk Lars Fruergaard Jørgensen ifølge Reuters.

Wegovy blev lanceret i USA i midten af 2021, og salget er siden eksploderet, hvilket lægger beslag på produktionskapaciteten og påvirker mulighederne for at udbrede lanceringen bredt i Europa.

Foreløbigt er midlet i Europa kun blevet lanceret i Danmark og Norge.

Camilla Sylvest, som også er en del af koncernledelsen hos Novo Nordisk, svarede på en pressekonference ikke direkte på, hvornår selskabet vil lancere midlet på nye markeder i Europa, men sagde, at lanceringen kommer til at blive "lidt langsommere end oprindeligt planlagt."

.\\˙ MarketWire