Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdagens aviser med Novo Holdings, Finanstilsynet og TDC

22/6 06:32

BØRSEN

EU-LANDE KÆMPER INDBYRDES OM ARBEJDSKRAFT

EU-landene kæmper om at tiltrække arbejdskraft, og manglen er en bombe under økonomien, vurderer tænketanken Europa. Tyskland har taget konsekvensen og vil hente en kvart million arbejdere i Kenya. (Forside, side 6-7)

EQT SÆLGER HILLERØD-FIRMAET ELLAB TIL NOVO HOLDINGS

Novo Holdings overtager ombejlet selskab fra EQT i en af årets største virksomhedshandler. Det drejer sig om nordsjællandske Ellab, der er en af verdens førende producenter af måleudstyr og analysesoftware til dokumentation af varmerelaterede processer i særligt medicinalindustrien. (Side 2)

LOUISE MOGENSEN BLIVER NY DIREKTØR I FINANSTILSYNET

Louise Mogensen fra Forenet Kredit bliver ny topchef i Finanstilsynet. Hun har omfattende erfaring fra finanssektoren. (Side 8)

KINA PRESSER BILINDUSTRI: NU REAGERER VOLKSWAGEN

Kinas dominans på elbilmarkedet truer bilproducenter fra Vesten, og nu vælger Volkswagen Group, der er verdens næststørste bilkoncern, at iværksætte en vidtrækkende omstrukturering inklusive en stor spareplan. (Side 14)

BERLINGSKE BUSINESS

KREDITDIREKTØR SKAL STÅ I SPIDSEN FOR FINANSTILSYNET

Finanstilsynet, der har til opgave at holde øje med landets finansielle virksomheder, har nu fundet en afløser for Jesper Berg. Ny direktør er Louise Mogensen, der kommer fra en stilling som direktør i Forenet Kredit. (Forside, side 2)

HORRIBELT INFLATIONSTAL SENDER BRITISKE RENTER MOD HIMLEN

Inflationen i Storbritannien er fortsat tårnhøj og købekraften i husholdningerne bliver ved med at falde. Det sætter samtidig Bank of England under pres for at sætte renten endnu mere op. Boligrenterne er allerede steget kraftigt og boligpriserne falder. Men det bliver endnu værre fremover. (Side 4-5)

SVENSK KRONE I BUND

Nedturen for den svenske krone fortsætter, og det er en gevinst for danskere, som skal til Sverige. For det danske erhvervsliv ser det dog anderledes ud. (Side 6)

NY OPGØRELSE OVER FALDENDE INFLATION HERHJEMME

De alarmerede prisstigninger er efterhånden fortid. Siden efteråret, har inflationen for alvor været på retræte, og i maj var forbrugerpriserne i Danmark kun 2,9 pct. højere end i samme måned sidste år. (Side 6)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ENERGIØ SENDER EN REGNING PÅ 5,1 MIA. KR. TIL ELKUNDERNE

Et af regeringens store grønne prestigeprojekter, Energiø Bornholm, kommer til at koste skatteyderne dyrt. Regeringen vil med en teknisk justering sende en ekstraregning på 5,1 mia. kr. til de danske forbrugere for at finansiere elkablerne til øen. (Forside, side 6-7)

INTERESSEORGANISATIONER I OPRÅB OM GRØN SKIBSFART

De nordiske lande bør gå forrest i udviklingen af den grønne skibsfart i Nordsøen og Østersøen. Sådan lyder opfordringen fra en sammenslutning af organisationerne Danske Rederier, Green Power Denmark og Danske Havne. (Side 4)

EKSPERTER MENER HUAWEI BØR SMIDES UD AF DET DANSKE TELENET

Det kan ikke længere forsvares at have Huawei inde i hjertet af dansk infrastruktur, efter at det i sidste uge kom frem, at TDC efter en intern undersøgelse mente at have været udsat for spionage fra Huawei i 2019. Eksperter undrer sig over, at TDC stadig entrerer med Huawei. (Side 8)

BANKER: KINA HAR KURS MOD NULVÆKST

Kinas nuværende, beskedne økonomiske comeback står i skarp kontrast til 2020, da landet vendte buldrende tilbage efter virus-nedlukningerne. Nu forventer flere økonomer enten nulvækst eller bekymrende tæt på i årets andet kvartal. (Side 14)

.\\˙ MarketWire