Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo/Sydbank: Alt for tidligt at bekymre sig over undersøgelse af kræftrisici ved GLP-1

22/6 07:57

Det er i den grad fornuftigt, at Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) er i færd med at undersøge et såkaldt sikkerhedssignal om kræftrisici med GLP-1-midler, herunder for Novo Nordisks Wegovy og Ozempic. Men aktiemarkedet bør slå koldt vand i blodet, mener Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen.

- Jeg tror, at det er alt for tidligt at være meget bekymret over det her, siger han til MarketWire.

Vurderingen kommer, efter at B.T. onsdag kunne berette, at EMA har valgt at undersøge lægemidlerne oven på offentliggørelsen af et studie, der indikerer, at virkningsstoffet GLP-1 kan øge risikoen for skjoldbruskkirtelkræft hos patienter med type 2-diabetes.

EMA's sikkerhedskomité drøftede tilbage i januar sikkerhedssignalet for GLP-1-midlerne efter studiet, og har i april sendt en liste af spørgsmål videre til medicinalvirksomheder. Novo har indtil 26. juli til at svare på EMA's spørgsmål, skriver B.T.

Det er ifølge Søren Løntoft Hansen ikke første gang, at GLP-1-klassen undersøges for en kræftmistanke. Det skete også i 2013, hvor klassen blev frikendt af EMA.

- GLP-1 er velundersøgt og har været længe på markedet, siger Søren Løntoft Hansen.

Han peger på, at der er indsamlet voldsomt mange data for GLP-1 både fra kliniske studier og i patientdatabaser, som myndighederne kan holde op mod studiet.

- Så det er meget fornuftigt at undersøge sammenhængen, når et studie signalerer øget risiko for skjoldbruskkirtelkræft. Det gælder også i forhold til at undersøge de forudsætninger, studiet stiller op. Er de rigtige, og hvad er der om det i kliniske studier og i data indsamlet fra brugen af GLP-1 i den virkelige verden, siger Sydbank-analytikeren.

Over for B.T. understreger Novos pressechef Lars Otto Andersen-Lange, at selskabet tager indberetninger om bivirkninger ved brug af selskabet medicin meget alvorligt. Novo har dog ikke selv fundet en øget risiko for skjoldbruskkirtelkræft i mennesker.

Hvordan aktiemarkedet vil reagere på nyheden, tør Søren Løntoft Hansen ikke spå om.

- Det må tiden vise. Trækker vi tråde tilbage til 2013, så havde det rent faktisk effekt på aktiekursen, og også en kortvarig effekt på udskrivningen af recepter. Så det kan komme til at ske afhængigt af, hvor bredt ud den historie kommer. Men i 2013 var der tale om et bølgeskvulp, og det samme tror jeg vil gøre sig gældende her, siger Sydbank-analytikeren.

.\\˙ MarketWire