Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Demant-topchef: Besværlig salgsproces koster momentum i benforankret forretning

22/6 09:59

Demant har tabt noget momentum i forretningen for benforankrede løsninger på grund af den lange og besværlige salgsproces for selskabets kirurgiske division, Oticon Medical.

Sådan lyder meldingen fra Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Demant, efter at det danske selskab er blevet tvunget til at holde fast i sin forretning for benforankrede høreløsninger, efter at de britiske konkurrencemyndigheder har stillet sig på bagbenene i forhold til et fuldt frasalg.

- Vi har gjort alt, hvad vi kan. Men når man fortæller ansatte, at man ønsker at træde ud af et forretningsområde, er der nogen, der ikke ønsker at fortsætte. Så vi har mistet medarbejdere. Det er vores klare intention at genansætte og køre videre, men det koster altid noget momentum med den usikkerhed, der har været, siger Søren Nielsen til MarketWire.

- Men jeg synes, at vi er kommet godt gennem usikkerheden. Længden af processen og den usikkerhed, det medfører, er det sværeste. Og derfor er klarheden om det nu en lettelse, fortsætter han.

GOD OG SUND FORRETNING GIVER TID TIL OVERVEJELSER

I stedet er Demant nu gået i gang med at overveje de strategiske muligheder for fremtidens benforankrede forretning.

Hvad den proces konkret indebærer af alternativer, er for tidligt at spekulere i, lyder det fra Demant-direktøren.

Men forretningen har i mange år været sund og overskudsgivende, og det giver i det mindste noget ro på bagsmækken - trods det tab af momentum, som den opslidende salgsproces har medført.

- Den benforankrede del er en mere sund og god forretning end implantatdelen, så travlheden med at finde en løsning er ikke helt så stor, siger Søren Nielsen.

Dog koster det delvise frasalg og dermed udskillelsen af implantatforretningen også nogle synergier i det samlede billede, og derfor er det på sin plads at genoverveje fremtiden for den benforankrede forretning.

Og det kan måske betyde et salg til en anden spiller. Men det må den strategiske gennemgang vise.

- Det er vi ikke rigtigt kommet i gang med. Vi har været helt optagede af at finde gode løsninger for implantatforretningen og vores patienter, siger Søren Nielsen.

- Der kan måske være andre, der kan være bedre ejere fremadrettede. Men en sådan løsning ved vi endnu ikke om findes, fortsætter Demant-topchefen.

.\\˙ MarketWire