Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Aktiestatus efter andet kvartal: Højdespringeren steg over 30 pct. i lysegrønt eliteindeks

30/6 17:12

Fredagens markedslukning markerer afslutningen på andet kvartal, der samlet set har budt på en lille fremgang til det danske eliteindeks, C25, der samlet er steget 2,1 pct.

Generelt har C25-selskaberne klaret sig fornuftigt, og hovedparten kan runde juni af i grønt.

Der er dog ingen over eller ved siden FLSmidth, der kan sætte punktum for andet kvartal med en samlet stigning på 30,3 pct. Den markante fremgang er blandt andet kommet på baggrund af et ganske solidt regnskab for første kvartal, mens et strategisk opkøb og yderligere frasalg af ikke-kerneaktiviteter også har bidraget positivt.

Også Demant har haft vind i sejlene og er de seneste tre måneder steget 20,5 pct. Også her har et stærkt regnskab for første kvartal været med til at løfte aktien.

Danske Bank følger trop med et plus på 19,4 pct., hvor især bankens kapitalmarkedsdag og nye målsætninger gav investorerne blod på tanden igen, efter at banken længe har været presset af udgifter til flere møgsager.

Som led i den nye strategi vil banken blandt andet sende over 50 mia. kr. tilbage til aktionærerne frem mod 2026.

I bunden af de seneste tre måneder ligger de to snart fusionerede selskaber Novozymes og Chr. Hansen samt Vestas.

Novozymes og Chr. Hansen, der er faldet henholdsvis 8,7 og 7,8 pct., har blandt andet været presset af en general nedgang inden for sektoren - navnlig efter at Chr. Hansen-branchefællen Croda kunne melde om lagernedbringelse hos kunderne.

Vestas, der er faldet samlet 3,7 pct. i andet kvartal, er fortsat under pres fra høje omkostninger i vindmølleindustrien og et fortsat svagt ordreindtag.

.\\˙ MarketWire